Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Top alimente care combat anemia

de Sunt Fericita la 2016-05-25
Top alimente care combat anemia
Cu anemia nu este de gluma niciodata pentru ca poate degenera in situatii extrem de neplacute pentru orice persoana. De la lesin si pana la imbolnaviri grave, anemia este primul semn ca ceva trebuie modificat in alimentatie.


Ce alimente ne recomanda medicii pentru a combate anemia?

Alegem spanacul in primul rand. Cu toate ca multi spun ca nu contine chiar atat de mult fier, nu neglijam faptul ca in spanac se gasesc fier si vitamine extrem de importante pentru a lupta impotriva anemiilor. Fierul nu este totul.


Folositi cu incredere si sfecla rosie pentru ca lupta in mod memorabil cu anemiile. Este o leguma bogata in fier, ajuta la inmultirea celulelor rosii din sange, combate anemia, lupta cu virusii si bacteriile.


De asemenea, pentru anemie este recomandat si consumul de oua, in special galbenus insa si albus. Nu neglijati faptul ca un ou poate sa va furnizeze cantitatea de fier, calciu, magneziu si zinc de care aveti nevoie pentru a tine orice forma de anemie departe.

Mare atentie la acidul folic. Daca exista o carenta de acid folic, atunci apare si anemia.


Varza este foarte importanta pentru ca lupta si ea imptriva anemiilor.


Adauga in alimentatia ta si brocoli, chiar daca nu este leguma preferata. Stim ca poate avea un gust usor salciu. Unii spun ca are gust oribil si atunci o evita cu desavarsire.

In tot acest timp, medicii si nutritionistii ne recomanda sa o includem in alimentatia noastra, chiar daca este in omleta, la aburi, in tocanite sau maruntita in salate.


Un alt aliment bun pentru a combate anemia este lintea. Alaturi de linte iti recomandam si mazare, fasole verde si alte legume sanatoase.

Evident, nu pe ultimul loc se afla carnea rosie. Ofera organismului fierul de care are nevoie pentru a tine piept si celor mai agresive forme de anemie.

Cu toate acestea, nu uitati faptul ca niciun exces nu face bine organismului.


Sursa foto: Pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
7 Secrete japoneze pentru dezvoltare personala


Vrei sa schimbi in bine un aspect din viata ta Vrei sa te dezvolti in plan personal Vrei sa cresti ranadamentul echipei pe care o conduci Totul e posibil acum Foloseste disciplina japoneza Kaizen Principiile ei extrapolate in absolut toate domeniile vietii te ajuta sa te organizezi mai bine sa-ti planifici anumite activitati sa incluzi...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.21 din 5 - 31 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre anemie

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre combate anemia

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este cruciala pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0