Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Topul 200 de manageri de active din lume

Topul 200 de manageri de active din lume
Jumatate din finantele lumii sunt pe mainile a douazeci de firme de investitii care administreaza o avere de aproape 26.000 de miliarde de dolari (tot sistemul bancar romanesc are active de 110 miliarde de dolari). Managerii din spatele acestor firme sunt cei care pot decide soarta unei natiuni, falimenta o economie si ingenunchea guverne printr-o simpla semnatura pusa pe un ordin de tranzactionare.


Guvernele lumii, sub povara datoriilor suverane, au ajuns acum la discretia pietelor financiare care fara mila ameninta sa arunce tari in faliment daca nu isi reduc deficitele si nu isi achita datoriile.

Cine sunt de fapt investitorii care ar castiga dintr-un default al Greciei, cine sunt cei care vor randamente record pentru a cumpara obligatiunile Spaniei si Italiei si astfel finanta cu lichiditati guvernele celor doua state, dar mai ales cine sunt cei care au fost salvati de guverne, iar acum isi incearca puterile cu Banca Centrala Europeana si FMI.

Primii cei mai mari 200 de manageri din lume administrau active in valoare de aproape 60.000 miliarde (60 trilioane) de dolari la finele anului 2010, potrivit unui raport emis de compania americana de consultanta si research Towers Watson, care nu ia in calcul fondurile suverane. In raport nu este inclusa nici firma Pacific Investment Management (PIMCO), cel mai mare fond de obligatiuni din lume, cu active de 1.000 miliarde de dolari (un trilion) in 2010.

Valoarea activelor aflate in gestiunea celor mai mari 200 de manageri este foarte aproape de valoarea PIB-ului mondial din 2010, estimata de Banca Mondiala la 63.044 mld. dolari, iesind astfel la iveala cat de influente sunt cele doua sute de firme de investitii in economia mondiala.

Pentru al doilea an consecutiv, liderul finantelor mondiale este firma americana BlackRock, cu active in administrare de 3.560 miliarde (3,5 trilioane) de dolari in 2010. BlackRock a fost unul dintre putinii castigatori ai crizei financiare, avand in vedere ca activele aflate in administrare au crescut cu o rata record de 700% din 2005 pana in 2010. BlackRock investeste si pe bursa de la Bucuresti prin unul din fondurile sale destinate pietelor de frontiera.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Mind Aerobics


Descoperiti aceasta inovatie demna de Premiul Nobel care va poate imbunatati functiile cerebrale prin sunete A fost dovedit stiintific faptul ca aceasta tehnologie audio revolutionara dezvolta abilitatile mentale  inlatura stresul imbunatateste capacitatea de concentrare si creativitatea imbunatateste memoria aduce o stare...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre manageri

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre active

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre record

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre firme

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0