Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Topul celor mai bune alimente pentru sanatatea tiroidei

de Alina Ilie la 2016-11-10
Topul celor mai bune alimente pentru sanatatea tiroidei
Tiroida secreta hormoni importanti, care sunt responsabili pentru buna functionare a metabolismului. Hormonii tiroidieni au un rol important in majoritatea tesuturilor organismului, stimuland activitatea celulara. Disfunctiile glandei tiroide pot provoca o serie de probleme care poate afecta in mod semnificativ calitatea vietii, cum ar fi tulburari digestive, anxietate sau depresie, boli neurologice, fluctuatii de greutate. Cercetarile au aratat ca anumite alimente pot stimula metabolismul, imbunatatind sanatatea tiroidei.


Alune

Potrivit unui studiu publicat in Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism, alimentele bogate in seleniu pot tine la distanta bolile tiroidiene. In cazul in care nivelul de seleniu este scazut, tiroida va produce mai greu hormoni, iar metabolismul va fi ingreunat. Alte surse de seleniu: sardine, oua, carne de vita.

Alge

Tiroida are nevoie de iod pentru a functiona corespunzator. Oamenii de stiinta de la Universitatea din Newcastle au descoperit un compus cunoscut sub numele de alginat din alge marine, care este eficient in prevenirea absorbtiei grasimii in intestine. De fapt, cercetarile au descoperit ca aceasta poate reduce rata de absorbtie a grasimilor cu 75%, datorita efectului sau inhibitor asupra unei enzime digestive, cunoscuta sub numele de lipaza.

Peste

Pestele gras, precum somonul, sardinele si pastravul contin acizi grasi omega 3 care detin proprietati antiinflamatorii. Asadar, alimentele bogate in acizi grasi omega 3 previn inflamatiile glandei tiroide. Grasimile bune asigura scaderea in greutate, previn bolile de inima precum si pe cele tiroidiene.

Iaurt

Studiile au aratat ca persoanele diagnosticate cu hipotiroidism de obicei au o deficienta de vitamina D in organism. Iaurtul, sana, chefirul contin probiotice care ajuta la echilibrarea bacteriilor din intestin, atunci cand tiroida numai functioneaza corespunzator.

Fasole

Fasolea este un aliment bogat in fibre si foarte nutritiv, care ajuta la mentinerea nivelului de energie. Pe langa fibre, mai contine proteine si antioxidanti, care sprijina buna functionare a tiroidei.

Condimente

Condimentele sunt o modalitate foarte buna de a stimula metabolismul si pentru a sprijini sanatatea tiroidei. Ele ofera o gama larga de beneficii pentru sanatate, unele dintre ele incalzesc corpului si accelereaza arderea grasimilor (iata cateva exemple: ardei iute, piper negru, ghimbir, turmeric si scortisoara).

Sursa: naturallivingideas.com
Foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.7 din 5 - 10 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre glanda tiroida

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre hormoni tiroidieni

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre peste

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre somon

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0