Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici

Topul celor mai nocive alimente de post

Topul celor mai nocive alimente de post
Topul celor mai nocive alimente de post

Produsele de post din supermarket-uri contin aditivi si coloranti care ne pot pune sanatatea in pericol. In randurile de mai jos, iata topul celor mai nocive alimente de post...


Postul este o buna ocazie pentru detoxifierea organismului. Multe persoane se ingrasa in Postul Craciunului pentru ca mananca in exces alimente nesanatoase. Pentru buna functionare a organismului, in aceasta perioada avem nevoie de proteine (pe care le putem lua din din mazare, fasole, ciuperci, masline, seminte de floarea-soarelui, de dovleac, nuci, migdale, arahide, alune de padure), de vitamina C (din citrice, mere, pere, gutui), probiotice (o sursa excelenta sunt muraturile, care pastreaza calitatile nutritive ale legumelor prin fermentatie), fibre (continute de cereale integrale).

Ce sa nu consumi in Postul Craciunului:

- mezeluri din soia;
- cascaval din soia;
- pate de post;
- supa la plic:
- snitele si chiftelute de soia;
- crochete sau bulete de legume semipreparate;
- fulgi de cartofi;
- vinete sau fasole batuta la caserole;
- margarina.

Iata un meniu de post pentru o saptamana din Postul Craciunului>>

“Produsele de post, cu unele exceptii, nu sunt altceva decat amestecuri realizate din apa, uleiuri vegetale hidrogenate exotice, cu un continut insignificant de legume sub forma de pulberi, amidon, extracte de condimente si aditivi alimentari din belsug. In aceasta perioada a anului pe durata postului Adormirii Maicii Domnului, exista alternative sanatoase la produsele vegetale industriale, si anume legumele si fructele de sezon care sunt accesibile si din punct de vedere al pretului.
Deci, ne putem hrani sanatos prin folosirea acestora la realizarea unor preparate alimentare. Din pacate, inca mai exista consumatori care folosesc in perioada postului, si nu numai, grasimi tartinabile vegetale/margarine, despre care se stie ca prin continutul ridicat de acizi grasi saturati si grasimi trans cresc nivelul colesterolului rau in organism (LDL) si il reduc pe cel bun (HDL), fapt care poate favoriza aparitia infarctului miocardic si a accidentelor vasculare cerebrale. (...)", a explicat Conf. Univ. dr. Costel Stanciu, Presedinte Asociatia Pro Consumatori.

Foto: pixabay.com



Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.43 din 5 - 15 voturi.

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre postul craciunului

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre alimente de post

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre mancare de post

Spune-ne opinia ta despre "Topul celor mai nocive alimente de post"



9 + 10 =

Cele mai citite articole

Asa cum se intampla la fiecare sfarsit de an, ne gandim la cum va arata calendarul sarbatorilor ...
Nivelul de inteligenta al oamenilor a reprezentat din totdeauna o sursa de inspiratie buna pentru ...
Fiecare om are o anumita trasatura deosebita care il diferentiaza de ceilalti oameni, insa putini ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
Daca e o vanzatoare angajata nici nu stie aceste aspecte despre haine.ea stie doar ca tre sa vanda.
culoare tonica,este superba si reflecta forta pasiunea si curajul celui care o foloseste.
Articole pertinente . Īti arata calea spre o sanatate care izvoraste in primul rānd din natura.
Bucura-te zilnic de Frumusetea Ta

Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!

Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau sa primesc informatii despre produsele si serviciile oferite de Rentrop & Straton
0