Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici

Topul celor mai periculosi aditivi alimentari

Topul celor mai periculosi aditivi alimentari
Topul celor mai periculosi aditivi alimentari

Aditivii alimentari sunt cunoscuti sub denumirea de “E”-uri. Litera “E”  simbolizeaza faptul ca au fost recunoscuti la nivel european si testati minim 6 ani. Aceste substante chimice (care nu ar trebui sa se regaseasca in alimentatia noastra), pastreaza prospetimea alimentelor, imbunatatesc textura, mentin valorile nutritive, adauga aroma si prelungesc termenul de valabilitate al produselor.  Aici vei gasi lista cu cei mai frecventi aditivi alimentari. 1. Coloranti artificiali Pentru a reda alimentelor o nunta cat mai intensa, producatorii apeleaza la colorantii artificiali. Unii coloranti alimentari provin din extracte  naturale dar sunt si coloranti artificiali adaugati in alimentele procesate. 2. Indulcitori artificiali (glucoza, fructoza, zaharina, aspartam) Acesti indulcitori artificiali care adauga aroma produselor sunt de 100 de ori mai dulci decat zaharul. Indulcitorii artificiali se regasesc in produsele de patiserie, guma de mestecat, bomboane, sucuri, iaurturi cu arome de fructe. 3. Conservantii chimici BHA (E 320) si BHT (E 321) Ambii aditivi impiedica rancezirea grasimilor si a uleiurilor; ii vei gasi in alimente prelucrate. Atentie! Au potential cancerigen. Consevantii previn dezvoltarea mucegaiului si a bacteriilor. Exemple de consevanti: acid citric (se gaseste in produsele alimentare cu arome de fructe), acid ascorbic, benzoat de sodiu (folosit in conservele de fructe), nitrat de sodiu, etc. Margarina, cerealele, snacks-urile, toate contin conservanti. 4. Glutamatul monosodic (E 621) ofera aroma alimentelor bogate in proteine si intensifica gustul produselor din carne. Mai poate fi intalnit sub denumirile: glutamat de sodiu, monosodium glutamate, natrium glutaminat. Se gaseste in semipreparate dar si in produsele naturale (ciuperci, rosii, branza).


Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre aditivi alimentari

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre coloranti artificiali

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre indulcitori

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre glutamat monosodic

Spune-ne opinia ta despre "Topul celor mai periculosi aditivi alimentari"



8 - 3 =

Cele mai citite articole

Durerile articulare pot sa apara in orice moment, de la aplecarea dupa un pix cazut pe jos pana la ...
Orice reprezentanta a sexului frumos s-a intrebat cel putin o data in viata ei ce se intampla cand ...
Paducelul este considerat pe scara larga in Europa ca fiind un tratament sigur si eficient pentru ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
Ceaiul de ghimbir cu lamaie este foarte bun pentru slabit.
Dupa ce ai vomat cred ca e bine sa mananci crackers paine prăjită si sa bei apa ...

Horoscop zilnic




Bucura-te zilnic de Frumusetea Ta

Afla 25 Trucuri si Sfaturi de la specialisti din Germania
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit

Da, vreau sa primesc informatii despre produsele si serviciile oferite de Rentrop & Straton