Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici

Topul celor mai periculosi aditivi alimentari

Topul celor mai periculosi aditivi alimentari
Topul celor mai periculosi aditivi alimentari

Aditivii alimentari sunt cunoscuti sub denumirea de E-uri. Litera E simbolizeaza faptul ca au fost recunoscuti la nivel european si testati minim 6 ani. Aceste substante chimice (care nu ar trebui sa se regaseasca in alimentatia noastra), pastreaza prospetimea alimentelor, imbunatatesc textura, mentin valorile nutritive, adauga aroma si prelungesc termenul de valabilitate al produselor. Aici vei gasi lista cu cei mai frecventi aditivi alimentari. 1. Coloranti artificiali Pentru a reda alimentelor o nunta cat mai intensa, producatorii apeleaza la colorantii artificiali. Unii coloranti alimentari provin din extracte naturale dar sunt si coloranti artificiali adaugati in alimentele procesate. 2. Indulcitori artificiali (glucoza, fructoza, zaharina, aspartam) Acesti indulcitori artificiali care adauga aroma produselor sunt de 100 de ori mai dulci decat zaharul. Indulcitorii artificiali se regasesc in produsele de patiserie, guma de mestecat, bomboane, sucuri, iaurturi cu arome de fructe. 3. Conservantii chimici BHA (E 320) si BHT (E 321) Ambii aditivi impiedica rancezirea grasimilor si a uleiurilor; ii vei gasi in alimente prelucrate. Atentie! Au potential cancerigen. Consevantii previn dezvoltarea mucegaiului si a bacteriilor. Exemple de consevanti: acid citric (se gaseste in produsele alimentare cu arome de fructe), acid ascorbic, benzoat de sodiu (folosit in conservele de fructe), nitrat de sodiu, etc. Margarina, cerealele, snacks-urile, toate contin conservanti. 4. Glutamatul monosodic (E 621) ofera aroma alimentelor bogate in proteine si intensifica gustul produselor din carne. Mai poate fi intalnit sub denumirile: glutamat de sodiu, monosodium glutamate, natrium glutaminat. Se gaseste in semipreparate dar si in produsele naturale (ciuperci, rosii, branza).


Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre aditivi alimentari

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre coloranti artificiali

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre indulcitori

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre glutamat monosodic

Spune-ne opinia ta despre "Topul celor mai periculosi aditivi alimentari"



10 - 8 =

Cele mai citite articole

Desi nu ne place sa recunoastem, inaintam in varsta si acest lucru ne impinge cumva sa schimbam si ...
Daca esti nemultumita de silueta ta si iti doresti sa scapi de kilogramele in plus, iti recomandam ...
Blugii negri au devenit de-a lungul timpului o piesa de baza in garderoba oricarei femei. Acestia ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
Sherry Maysonave, specialist ?!? In 30 de secunde gata stie tot ?!? Daca se uita la Einstein, ...
pai astept de la voi. ma abonez acum
Super bune ! Desi am 17 ani mi.au iesit foarte bine!
Bucura-te zilnic de Frumusetea Ta

17 tratamente de infrumusetare ieftine si eficiente

Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!

Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau sa primesc informatii despre produsele si serviciile oferite de Rentrop & Straton
0