Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici

Tot mai multe persoane se imbolnavesc din cauza chimicalelor din alimente

Tot mai multe persoane se imbolnavesc din cauza chimicalelor din alimente
Tot mai multe persoane se imbolnavesc din cauza chimicalelor din alimente

Organizatia Mondiala a Sanatatii atrage atentia ca numarul persoanelor care se imbolnavesc din cauza chimicalelor din alimente si a microorganismelor este in crestere. Aromele si aditivii alimentari sunt substante chimice introduse in mod intentionat in produsele alimentare pentru a le imbunatati gustul, textura si aspectul sau pentru a le conserva mai bine.


Colorantii, emulsificatorii, conservantii si agentii de maturare care fac mancarea sa aiba un gust mai placut si sa reziste timp indelungat pe rafturile magazinelor ne pun in pericol sanatatea.

Un lucru foarte important de retinut este urmatorul: cu cat un aliment are o culoare mai intensa, cu atat este mai riscant pentru sanatate.

Se stie ca substante precum bisfenolul A, triclosanul si ftalatii pot interfera cu hormonii, ducand in timp la infertilitate.

Imbatranirea populatiei, schimbarea tendintelor si obiceiurilor consumatorilor, modificarile climaterice, globalizarea comertului, a turismului si migratiei aduc cu ele riscuri din in ce mai mari pentru sanatatea alimentatiei.

O singura eroare in procesarea si transportul alimentelor poate avea consecinte semnificative asupra sanatatii oamenilor. Bacteriile, virusii si parazitii pot pune in pericol sanatatea, daca nu se respecta proceduri stricte in materie de igiena alimentara. Exemplele binecunoscute includ encefalopatia spongiforma bovina sau bolile provocate de prezenta unor bacterii precum Salmonella (la carnea de pasare) sau Listeria (in produse din lapte, carne si peste). Aceste alimente contaminate pot provoca peste 200 de boli, de la diaree la diverse forme de cancer.

Potrivit estimarilor, alimentele produse sau servite in conditii neigienice provoaca peste 2 milioane de decese pe an.

In ultimii 10 ani, UE a alocat 3,3 miliarde de euro politicii privind siguranta alimentara, 2,2 miliarde fiind orientate catre programele de eradicare a anumitor boli la animale.

Sursa: europa.eu
Foto: www.womenshealthmag.com


Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.5 din 5 - 2 voturi.

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre chimicale

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre arome

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre aditivi alimentari

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre infertilitate

Spune-ne opinia ta despre "Tot mai multe persoane se imbolnavesc din cauza chimicalelor din alimente"



3 - 1 =

Cele mai citite articole

Rigiditate si inflamatii ale articulatiilor? Osteoartrita este o boala degenerativa care duce la ...
Toxinele acumulate in organism ne impiedica sa slabim, accelereaza imbatranirea pielii, produc ...
Ridurile, cearcanele si pungile de sub ochi sunt unele dintre cele mai mari probleme ale femeilor. ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
Mai mult de 100 de grame de fructe uscate, nuci, alune și alti samburi uleiosi ori seminte ...
dar lotiunea cu castravete nu usuca tenul????!

Horoscop zilnic




Bucura-te zilnic de Frumusetea Ta

Afla 25 Trucuri si Sfaturi de la specialisti din Germania
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit

Da, vreau sa primesc informatii despre produsele si serviciile oferite de Rentrop & Straton