Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Traditii de Mos Nicolae: iata ce cadouri NU este bine sa oferi!

de Viorica Ghinea la 2017-12-05
Traditii de Mos Nicolae: iata ce cadouri NU este bine sa oferi!
Mos Nicolae, ocrotitorul copiilor, al celor nevoiasi, al celor nedraptatiti, al marinarilor si al fetelor necasatorite, este praznuit in fiecare an pe data de 6 decembrie. Inca din copilarie, asteptam cu nerabdare ca acesta sa ne viziteze in noaptea dintre 5 si 6 decembrie si sa ne puna in ghete tot ceea ce ne dorim. Dar multi oameni nu stiu ca nu este bine sa se daruiasca anumite obiecte cu ocazia acestei sarbatori. Iata care sunt acestea si ce spun traditiile!


Traditii de Mos Nicolae pe care este bine sa le respecti


Asa cum spune povestea lui Mos Nicolae, sfantul le lasa cadouri in ghete doar celor care au fost cuminti in timpul anului, in timp ce pe cei obraznici ii asteapta cate o nuielusa in cizme.

La sate se spune ca aceasta zi marcheaza inceputul iernii si ca apare prima ninsoare atunci cand Mos Nicolae isi scutura barba. Daca nu ninge cu aceasta ocazie, inseamna ca iarna va fi una blanda.

Obiceiurile spun ca cei care primesc o nuielusa trebuie sa fie loviti cu aceasta. Tot traditia spune ca nuielusa trebuie sa fie de mar. Aceasta se pune dupa sarbatoare in apa si se verifica periodic. Daca infloreste pana de Craciun, se spune ca obraznicul a fost iertat pentru faptele rele pe care le-a facut. De altfel, asa cum se pune grau la incoltit de Sf. Andrei, de Mos Nicolae este indicat sa se puna in apa ramurele de pomi fructiferi. Daca acestea infloresc, se iarta greselile celui in cauza. De asemenea, daca acestea infloresc pana la Anul Nou, se mai spune ca urmatorul va fi roditor si plin de bucurii.

Stiai ca in unele zone din tara copiii lasa mosului apa si morcovi pentru calul lui? Acesta este modul lor de a-l intampina pe sfant asa cum se cuvine in casa lor. Conform traditiilor noastre, Mos Nicolae apare pe un cal alb, facand referire la prima zapada care cade la inceputul iernii.

In unele regiuni ale tarii, fetele obisnuiesc sa prepare placinte cu aceasta ocazie sfanta, iar la ora 21:00, baietii intra peste ele si incing petrecerea pana dimineata.

Ce cadouri nu este bine sa oferi de Mos Nicolae


Daca ai facut deja lista de cadouri pentru Mos Nicolae, ar fi bine sa tai de pe aceasta uramatoarele obiecte. Traditia spune ca nu este indicat sa oferi celor dragi obiecte ascutite si obiecte negre pentru ca pot aduce nenorociri. De asemenea, se mai spune ca nu este bine sa pui in ghetute cosmetice si accesorii fiindca aduc ghinion in viata posesorului. Spre exemplu, margelele aduc neliniste in sufletul purtatorului, in timp ce cravata ori fularul pot aduce ghinion in dragoste.

Daca te intrebi care sunt cele mai potrivite cadouri pentru Mos Nicolae, afla ca sunt fructele, mai exact: merele si portocalele. Acestea sunt considerate a fi de bun augur fiindca simbolizeaza belsug si generozitate.


Mai cunosti si alte traditii de Mos Nicolae? Nu ezita sa le impartasesti cu noi!


Foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Mind Aerobics


Descoperiti aceasta inovatie demna de Premiul Nobel care va poate imbunatati functiile cerebrale prin sunete A fost dovedit stiintific faptul ca aceasta tehnologie audio revolutionara dezvolta abilitatile mentale  inlatura stresul imbunatateste capacitatea de concentrare si creativitatea imbunatateste memoria aduce o stare...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.2 din 5 - 20 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre mos nicolae

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cadouri

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre obiceiuri

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre traditii

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0