Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Traditii si obiceiuri de Florii: de ce este bine sa mananci peste?

de Viorica Ghinea la 2018-03-29
Traditii si obiceiuri de Florii: de ce este bine sa mananci peste?
Cu o saptamana inaintea Pastelui, credinciosii sarbatoresc Floriile, o sarbatoare cu o semnificatie aparte. In caz ca nu cunosti simbolistica acestui eveniment crestin, afla ca semnifica intrarea Mantuitorului Iisus Hristos in Ierusalim. Citeste in randurile urmatoare ce traditii si obiceiuri de Florii este bine sa respecti ca sa iti mearga bine tot anul!


Traditii si obiceiuri de Florii care tin necazurile departe


Exista cateva traditii si obiceiuri de Florii pe care este indicat sa le respecti ca sa atragi sanatatea si norocul in viata ta si a celor dragi tie.


Se spune ca fetele nemaritate pot atrage norocul in dragoste daca fierb la miezul noptii busuioc in apa. Daca se spala cu aceasta solutie, parul lor va fi mai bogat si mai stralucitor. Urmatorul pas pe care trebuie sa il faca este sa toarne apa ramasa la radacina unui par. Se spune ca baietii se vor uita dupa ele si ca le vor vedea la fel de frumoase precum un copac inflorit.

Legat de spalatul parului, traditiile si obiceiurile de Florii spun ca nu este bine sa faci acest ritual ziua pentru ca vei albi mai devreme.

Este bine sa participi la Sfanta Liturghie, apoi sa aduci acasa ramuri de salcie cu care sa imbodobesti apoi icoanele. De asemenea, acestea se mai pun la usi si la ferestre pentru a tine raul la distanta.

Oamenii obisnuiau inainte sa inghita matisori de salcie pentru a tine la distanta bolile. Iar femeile batrane se incingeau cu salcia ca sa nu le mai doara spatele. In plus, parintii ii loveau pe copii cu ramurelele duse la biserica, pentru ca acestia sa creasca sanatosi si intelepti.

Printre cele mai intalnite traditii si obiceiuri de Florii se numara si consumul de peste. In aceasta zi sfanta este a doua dezlegare la peste din Postul Pastelui. Se spune ca in aceasta zi Iisus Hristor ar fi cerut sa manance peste. In plus, aceste alimente capata puteri tamaduitoare de Florii, iar cel care il va manca va fi ferit de boli tot anul.

De asemenea, se mai spune ca cei care nu dau de pomana de Florii se vor umple de pistrui sau bube, dupa cum spun vorbele din batrani.


Nu uita ca in aceasta zi sunt sarbatoriti toti romanii care poarta nume de flori, asa ca ar trebui sa cauti unul dintre cele mai frumoase mesaje de Florii si sa le trimiti celor dragi gandurile tale bune.



Mai cunosti si alte traditii si obiceiuri de Florii? Daca da, ce simbolizeaza?



Foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 5 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre florii

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre superstitii

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre traditii

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre obiceiuri

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0