Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Tratamente cu ceapa impotriva caderii parului si alopeciei

de Sunt Fericita la 2017-06-16
Tratamente cu ceapa impotriva caderii parului si alopeciei
Cand vezi ca iti cade parul foarte mult, chiar daca esti femeie sau barbat, iti e la fel de teama ca suferi de alopecie (caderea parului) si ca iti vei pierde frumusetea. Daca un barbat cu mai putin par sau chelie ramane la fel de atragator, la femei situatia e total diferita. Iata cateva tratamente cu ceapa care impiedica caderea parului, sunt usor de preparat acasa, nu costa mult si au efecte in cateva saptamani.


Acum, cand exista atatea produse "minune" - intamplator sau nu, si foarte scumpe -, poate ca nu te-ai fi gandit ca exista tratamente cu ceapa, insa acestea erau folosite inca de pe vremea bunicilor. Tratamentele cu ceapa au efecte benefice asupra parului, incetinesc caderea parului, inlatura murdaria si il ajuta sa creasca mai repede. Are in compozitie sulf, un nutrient esential in mentinerea sanatatii parului.

Paseaza o ceapa in blender; daca e nevoie, adauga foarte putina apa. Poti face acest lucru si fara blender, cu un pisalog, insa ai nevoie de putere si ceva timp in plus. Odata pasata, ceapa va avea o consistenta cremoasa si apoasa. Adauga 1 lingura de miere si amesteca bine. Optional, poti adauga si 200 ml alcool (rom sau vodca). Amestecul se lasa sa stea 24 de ore inainte de folosire.

Aplicarea se face simplu, pe zonele in care parul este rar, direct pe pielea capului. Poti imparti parul in sectiuni, ca sa aplici tratamentul cu ceapa cat mai bine. Se maseaza usor si se lasa sa stea timp de 35-60 de minute. In acest timp, tratamentul cu ceapa va patrunde la baza firului de par si va incepe sa repare zonele afectate de alopecie.

Dupa ce a trecut perioada de actiune a tratamentului cu ceapa, parul se clateste cu apa si se spala usor cu un sampon de bebelusi (numai sampoanele de bebelusi sunt suficient de usoare ca sa fie folosite zilnic, fara sa afecteze firul de par), pana cand dispare mirosul de ceapa; poti folosi si un balsam de par hidratant. Tratamentul se repeta de 2 ori pe luna.

O varianta mai rapida a acestui tratament consta in frecarea unei felii de ceapa cu 1 lingurita de miere pe zona afectata de alopecie sau caderea parului; la final se spala asa cum am explicat mai sus. Acest tratament se aplica de 2 ori pe zi (poti alege perioada concediului), iar efectele sunt vizibile in 2 saptamani.

Ceaiul din frunze de nuc poate fi folosit in acelasi scop. Vezi cum te pot ajuta furnzele de nuc impotriva caderii parului

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.03 din 5 - 70 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre caderea parului

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre ceapa

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre par

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre alopecie

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0