Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Trebuie sa folosesti ata dentara! Invata cum sa faci asta

de Camelia Diaconu la 2020-10-22
Trebuie sa folosesti ata dentara! Invata cum sa faci asta
Igiena dentara corecta se bazeaza pe curatarea dintilor cat mai bine cu ajutorul periutei de dinti, a apei de gura, dar si a atei dentare. Chiar daca multi dintre noi am spune ca periuta de dinti este cea mai in masura sa curete dintii, ei bine, de multe ori, aceasta nu elimina resturile de mancare in totalitate. Asa ca, aici intervine rolul atei dentare. Descopera si tu de ce este atat de importanta folosirea atei dentare si cum trebuie sa o folosesti corect!


30 % dintre suprafetele dentare raman necuratate, chiar daca am folosit corect periuta de dinti, timp de 2 minute, acest lucru este confirmat de catre medicii stomatologi. Ata dentara este instrumentul care vine in completarea periajului pentru o sanatate orala optima si pentru a preveni aparitia cariilor ori a gingivitei sau paradontozei. Atunci cand nu folosesti ata dentara ii lasi loc liber placii bacteriene sa se depuna si din aceasta cauza apar cariile interdentare, care devin vizibile si inestetice.
 
Ce este important sa stii pentru o igiena orala optima
Spalarea pe dinti de doua ori pe zi este obligatorie. Daca poti sa te speli dupa fiecare masa este excelent, insa nu de fiecare data esti  acasa pentru a putea face asta. Asa ca, nu trece peste acest procedeu dimineata si seara, indiferent de situatiile speciale in care te afli. 
Exista ata dentara special creata pentru persoanele care sunt purtatoare de aparat dentar, dar si pentru persoanele care si-au realizat diferite lucrari dentare.  Asa ca, iata cum sa o folosesti!
 
Pentru inceput, taie o bucata mai lunga de ata dentara, ambele capete le infasori in jurul degetelor mijlocii, lasand o distanta intre degete de aproximativ 5 cm. Este nevoie de aceasta distanta pentru modul de lucru efectiv. Ata se impinge usor intre dinti cu ajutorul indexului si degetului mare. Nu este nevoie sa impinge tare, asa ca ai grija sa nu iti ranesti gingia. Pe masura ce folosesti din ata dentara, o infasori pe unul dintre degete si o rulezi astfel incat sa iti vina mereu ata dentara curata pentru a putea continua procesul de curatare. 
 
Nu exista o regula clara, care sa spuna cand este mai bine sa folosesti ata dentara, daca este indicat inainte de perierea dintilor sau dupa. Important este sa folosesti ambele procedee de curatare, ordinea nefiind importanta. 
 
Foloseste ata dentara ori de cate ori te speli pe dinti, mai ales seara, pentru a nu permite bacteriilor sa patrunda in placa bacteriana si sa se inmulteasca pe timpul noptii. Nu neglija niciun dinte ori masea. Chiar daca sunt in spate, asta nu inseamna ca nu exista, asa ca asigura-te ca ai curatat fiecare dinte si masea in parte.
 
De asemenea, ai grija sa folosesti o pasta de dinti potrivita pentru a nu-ti afecta calitatea smaltului. Daca medicul stomatolog ti-a recomandat o pasta pentru dinti sensibili, atunci asigura-te ca urmezi in tocmai acest sfat. O pasta mult prea abraziva ar putea ataca smaltul dintilor, facandu-i si mai sensibili atunci cand iau contact cu factorii externi.  

Sursa foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Mind Aerobics


Descoperiti aceasta inovatie demna de Premiul Nobel care va poate imbunatati functiile cerebrale prin sunete A fost dovedit stiintific faptul ca aceasta tehnologie audio revolutionara dezvolta abilitatile mentale  inlatura stresul imbunatateste capacitatea de concentrare si creativitatea imbunatateste memoria aduce o stare...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.13 din 5 - 4 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
    In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
    Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0