Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Trebuie sa stii ce e o echipa si cum functioneaza

Trebuie sa stii ce e o echipa si cum functioneaza
Ce este o echipa si cum functioneaza? Daca vrem sa avem succes ca manageri, trebuie sa stim raspunsurile la intrebarile astea. O echipa nu e un grup de oameni. Este o organizatie avand calitatile, dinamica si conventiile ei. Fara sa stii toate astea vei da de greutati. Stiindu-le, iti poti antrena echipa sa atinga performante. In orice echipa exista o varietate de oameni, toti tragand in directii diferite cu forte inegale. Unii trag mai tare, daca intelegi ce vreau sa spun. Altii sunt multumiti sa impinga din spate. Altii par sa nu faca nimic; o sa ai nevoie de ei pentru idei. Exista 9 roluri ale echipei – si toti indeplinim una sau mai multe functii ale acestor roluri. Da, e distractiv sa-l identificam pe al nostru, dar e mult mai folositor sa le identificam pe ale echipei si apoi sa lucram cu informatia respectiva.  Cele 9 roluri ale echipei sunt: ? Creatorul – ei sunt ganditori originali; genereaza idei noi, ofera solutii la probleme, gandesc in moduri radical diferite, laterale, imaginative. ? Investigatorul de resurse – sunt creativi; le place sa ia idei si sa le dezvolte, sunt extrovertiti si populari. ? Coordonatorul – sunt foarte disciplinati si controlati; se pot con- centra asupra obiectivelor; sunt cei care unesc echipa. ? Formatorul – sunt foarte orientati spre performanta; le place sa fie provocati si sa obtina rezultate. ? Monitorul evaluator – analizeaza, pun in balanta si cantaresc; sunt calmi, detasati, obiectivi. ? Lucratorul in echipa – sunt incurajatori si cooperanti; sunt buni diplomati pentru ca vor doar ce e bine pentru echipa. ? Cel care aplica – au bune abilitati organizationale; afiseaza bun- simt; le place sa-si faca treaba. ? Finalizatorul – verifica detalii; isi ordoneaza munca; sunt ingrozi- tor de constiinciosi. ? Specialistul – se dedica dobandirii de aptitudini specializate; sunt extrem de buni profesionisti; au motivatie si spirit de dedicare. Acum stii pe cine ai putea avea in echipa. Deci, ce este exact o echipa si cum o vei face mai eficienta pe a ta?

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este importanta pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0