Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Trucuri care te ajuta sa iti mentii pielea tanara

de Raluca Garbea la 2018-06-07
Trucuri care te ajuta sa iti mentii pielea tanara
Pe masura ce imbatranesti, devine mai dificil sa iti mentii pielea tanara si sanatoasa. Insa, sunt trucuri care te ajuta sa lupti impotriva imbatranirii premature.


Daca scopul tau este sa ai pielea mai tanara, stabileste o rutina zilnica de ingrijire care sa te ajute sa iti indeplinesti obiectivul. Alimentatia joaca, de asemenea, un rol important. Trebuie sa alegi alimente bogate in antioxidanti si vitamina E, cum ar fi - fructele de padure si migdalele - deoarece acestea pot reduce semnele imbatranirii si ale stresului. Exfolierea o data sau de doua ori pe saptamana si folosirea de produse anti-imbatranire, cum ar fi - cremele si serul intensiv pe baza de retinol - pot duce la o piele mai tanara.
 
Iata cateva trucuri care te vor ajuta sa iti mentii pielea tanara!

 
1) Mentine o viata sanatoasa si echilibrata
 
Fa sport des. Exercitiile fizice nu te ajuta doar sa iti mentii greutatea, ci protejeaza sanatatea pielii. Activitatea fizica creste fluxul sanguin. Celulele sanguine aduc nutrienti vitali si oxigen celulelor active si elimina toxinele. Celulele pielii beneficiaza de acest schimb. Celulele din sange aduc oxigenul si substantele nutritive necesare productiei de colagen celulelor pielii si indeparteaza radicalii liberi.
 
2) Gestioneaza stresul
 
Stresul si starile de anxietate duc la imbatranirea prematura a pielii. Stresul care persista conduce la producerea de cortizol, un hormon inflamator care descompune colagenul. Cortizolul provoaca, de asemenea, inrosirea si iritarea pielii.
 
Pentru a lupta impotriva stresului, trebuie sa acorzi timp organismului pentru relaxare. Yoga si exercitiile de respiratie sunt modalitati excelente de a iti calma nervii si de a scadea nivelul de stres.
 
Mai mult decat atat, pentru a combate efectele negative ale stresului asupra pielii, creste nivelul de antioxidanti. Mananca afine, portocale si legume verzi.
 
3) Asigura-te ca dormi suficient
 
Somnul are un rol foarte important pentru a te putea bucura de o viata sanatoasa. Pentru ca organismul tau sa poata functiona normal, trebuie sa te asiguri ca dormi suficient. Cand dormi putin, corpul tau acorda prioritate functiilor pe care le indeplineste printr-un efort de conservare a energiei.
 
4) Alege un regim alimentar echilibrat
 
Alimentele pe care le consumi afecteaza sanatatea pielii. Produsele dulci, sarate, grase si procesate descompun colagenul si elastina, ceea ce determina slabirea si uscarea pielii. Creste consumul de vitamine, minerale si grasimi sanatoase pentru a reduce umflarea, riscul de aparitie a eruptiilor cutanate si pentru a imbunatati elasticitatea pielii.
 
5) Ramai hidratata pe tot parcursul zilei
 
Cand nu reusesti sa consumi o cantitate suficienta de apa pe parcursul zilei, organele tale nu pot functiona corect. Pielea este cel mai mare organ al corpului, dar este adesea ultima care primeste apa. Daca pielea nu ramane hidratata, aceasta va deveni uscata.




Sursa foto: pexels.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.71 din 5 - 7 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre hidratare

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0