Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Trucuri pentru a te tine de dieta si in vacanta

Trucuri pentru a te tine de dieta si in vacanta
Este mult mai usor sa te tii de dieta atunci cand controlezi complet procesul de gatit. Dar, cand mergi in vacanta, te rupi de stilul de viata strict. Chiar daca iti pare rau. Chiara daca risti sa te ingrasi si sa-ti strici buna dispozitie. Dar lucrurile nu trebuie sa stea chiar asa.


Fa niste cercetari inainte sa pleci.
Multe site-uri ale unor lanturi de restaurante ofera informatii despre meniuri. Poti gasi chiar si continutul caloric al unora dintre produse. Afla ce trebuie sa eviti si noteaza-ti preferintele si ce poti include in dieta ta. In cazul celorlalte restaurante, uita-te in meniu la sectiunea „produse dietetice” sau „produse vegetariene”.
Ia-ti cu tine in bagaj gustari sanatoase.
Fa-ti plinul de batoane de cereale si de alte gustari care te satisfac. Daca tu conduci masina, pune fructe intr-o cutie sau bucati de legume (gulie, morcovi, telina), pentru a rontai pe drum si pentru a evita tentatia sandvisurilor din benzinarii.
Ia-ti pranzul la aprozar.
Sigur vei gasi pe unde mergi un aprozar sau un magazin cu fructe, iaurturi si batoane de cereale. Unele au chiar salate.
Fii atenta cand comanzi salate.
Salatele sunt privite ca alternativa slab calorica, dar uita-te cu atentie la adaosurile de sosuri care aduc si foarte multe calorii. In plus, puiul prajit are mai multe calorii decat cel la gratar. Salatele taco au fasole prajita si exista si unele salate care au branza cu mucegai (cu multe calorii).
Alege produse care sunt gatite sanatos.
Opteaza pentru carne, fructe de mare sau legume la gratar, nu trase la tigaie. Fii atenta la sosuri: orice sos alb sau unul descris ca fiind „cremos” are mai multe grasimi decat un sos pe baza de rosii. Cere sa ti se schimbe garnitura de cartofi cu legume.
Redu portiile.
Cand mananci la restaurant, exista cateva strategii pentru a reduce portiile: incearca sa comanzi un aperitiv ca fel principal. Iar felul de mancare imparte-l cu altcineva. Planifica-ti dinainte sa mananci jumatate din ce ti se pune in fata si cere erstul la pachet.
Alege bauturi noncalorice.
Cere bauturi dietetice, ice tea neindulcit, apa rece cu lamaie. Economiseste caloriile din pahar pentru un fel de mancare. La restaurant, paharele sunt mari si contin, de obicei, mai mult de o portie si ti le mai si umplu apoi, asa ca ajungi usor la cateva sute de calorii.
Fii atenta la alcool.
Inainte sa ceri un cocktail, trebuie sa stii ce continut caloric au bauturile care-l compun. Unele au 500 de calorii pe pahar, altele mult mai putin.
Fa o plimbare.
Trezeste-te devreme si plimba-te prin statiune. Exploreaza imprejurimile.
Da-ti voie sa si gresesti putin.
Esti in vacanta doar. Da-ti voie sa mananci o masa, doua fara a te mai gandi la dieta.

Sursa foto: www.sxc.hu

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dieta

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre vacanta

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre alcool

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre calorii

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0