Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Trucuri pentru a-ti controla portiile

Trucuri pentru a-ti controla portiile
Este foarte usor sa lasi sa-ti scape de sub control portiile, daca nu folosesti trucurile noastre. Este evident ca portiile la restaurant sunt prea mari, dar asta se intampla din ce in ce mai mult si acasa. Mananci putin in timpul zilei si recuperezi seara. Din nefericire, trebuie sa-ti alimentezi organismul pe parcursul intregii zile, mai ales in perioadele in care este foarte ocupata si extrem de activa. Numai ca multi mananca in exces seara, cand nivelul de activitate scade.


1. Masoara. Unul dintre cele mai bune trucuri pentru controlul portiilor este de a incepe. Nu spun ca trebuie sa faci asta pentru tot restul vietii tale, ci doar o saptamana, doua, pana cand ochiul se obisnuieste cu proportiile. Foloseste cana ca instrument de masurare pentru orez, paste si alte cereale, lingura pentru grasimi, ca uleiul, untul si sosurile.
2. Mananca incet. Dureaza cam 20 de minute pana cand creierul prinde de veste ca stomacul a mancat destul, asa ca incetineste ritmul. Cu toate am trecut prin acele satri de vina si de greata din cauza ca am exagerat cu mancatul. Ia inghitituri mai rare, pentru a-i permite creierului sa-i spuna corpului cand ai terminat de mancat.
3. Nu manca din ambalaj. Scoate mancarea pe o farfurie pentru a aprecia de mananci. Sorteaza doar o portie si pune restul deoparte, pentru a indeparta tentatia.
4. Nu face si altceva in timp ce mananci. Fara computer, televizor, vorbit la telefon, verificarea mesajelor pe social media. Mesele trebuie savurate pentru ca mintea sa proceseze cantitatea de mancare ingerata.
5. Foloseste farfurii mai mici. Pacaleste-ti mintea ca te-ai indestulat, folosind farfurii mai mici, pahare mai inalte etc. 
6. Nu te inscrie in clubul celor care-si ling farfuria. Indiferent de ce ti-a zis bunica, nu manca tot din farfurie. Poate ea te incuraja sa mananci toate legumele, dar, din punctul de vedere al unui nutritionist, trebuie sa-ti asculti trupul care-ti da semnale cand nu ii mai este foame. 
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Revolutia Menopauzei


In acest moment lucrarea se afla in curs de retiparire De indata ce va ajunge in stoc va vom trimite comanda dvs cu prioritate   Descopera alternativa naturala fara medicamente Poti duce din nou o viata normala Cercetatorii au descoperit ca ADN-ul personal determina modul in care corpul tau metabolizeaza estrogenul precum si cat de...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sfaturi de nutritie

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre legume

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este importanta pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0