Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici

Turmericul, condiment cu proprietati terapeutice

Turmericul, condiment cu proprietati terapeutice
Turmericul, condiment cu proprietati terapeutice

In dulapul din bucatarie se ascunde un condiment originar din India, galben-portocaliu, plin de antioxidanti care protejeaza creierul. Se regaseste si in compozitia prafului de curry. Ai ghicit despre ce condiment este vorba?


Turmericul sau curcuma, condiment originar din India, este cheia rezolvarii multor probleme de sanatate. Pe langa aroma deosebita pe care o ofera mancarii, este folosit cu succes si in medicina naturista pentru ca are un efect extraordinar asupra corpului.
Curcumina, substanta activa din turmeric are proprietati antiinflamatorii si din acest motiv si-a dovedit eficienta in tratarea bolilor cronice degenerative, boli cardiovasculare, alergii, diabet de tip 2, boala Alzheimer.
Efectele antiinflamatorii ale curcuminei se pot compara cu cele ale medicamentelor pe baza de hidrocortizon. Ea a atras atentia cercetatorilor prin proprietatile sale curative deosebite, prin actiunea sa ca antioxidant.
Vitaminele C si E impiedica retinerea apei in organism, prin urmare acest condiment uimitor te ajuta sa scapi de kilogramele in exces.
Curcumina este deosebit de utila si in prevenirea colesterolului rau care dauneaza arterelor. Tot aceasta substanta previne ateroscleroza si formarea cheagurilor de sange prin inhibarea agregarii plachetare.
Despre turmeric se mai stie ca incetineste imbatranirea pielii. S-a observat ca locuitorii dintr-un sat din India care au consumat turmeric au avut un risc mai mic de a suferi de Alzheimer fata de cei care nu aveau acest obicei.
"In ceea ce priveste incetinirea procesului de imbatranire, exista dovezi ca aceasta substanta protejeaza organismul de Alzheimer", spun cercetatorii. Curcumina mentine sanatatea creierului prevenind formarea de compusi beta-amiloid.
Una dintre cele mai benefice proprietati ale curcuminei este capacitatea sa de a lupta impotriva cancerului. Cercetari de ultima ora au aratat ca opreste procesul de transformare a celulelor normale in celule canceroase.
Turmericul este usor absorbit si metabolizat de corpul nostru, prin urmare, pentru a beneficia de toti nutrientii, include-l in cat mai multe preparate.



Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.1 din 5 - 5 voturi.

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre turmeric

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre curcuma

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre condiment

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre curry

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Spune-ne opinia ta despre "Turmericul, condiment cu proprietati terapeutice"



3 - 2 =

Cele mai citite articole

Inaltarea Sfintei Cruci se cinsteste in fiecare an pe data de 14 septembrie. Cu aceasta ocazie ...
Instagramul face de multe ori concurenta podiumurilor de moda, avand in vedere ca in ultimii ani ...
Despre infectiile urinare este important de stiut ca apar atunci cand tractul urinar este invadat ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
Bună ziua am un băiețel de 3ani când sta concentrat la tv sau la ...
Excelent!
APC este un entitate birocratica care trbuie desfintata pt ca nu are rol de preventie.Gargara pe ...
Bucura-te zilnic de Frumusetea Ta

Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!

Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau sa primesc informatii despre produsele si serviciile oferite de Rentrop & Straton