Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Turmericul, condiment cu proprietati terapeutice

de Alina Ilie la 2014-06-19
Turmericul, condiment cu proprietati terapeutice
In dulapul din bucatarie se ascunde un condiment originar din India, galben-portocaliu, plin de antioxidanti care protejeaza creierul. Se regaseste si in compozitia prafului de curry. Ai ghicit despre ce condiment este vorba?


Turmericul sau curcuma, condiment originar din India, este cheia rezolvarii multor probleme de sanatate. Pe langa aroma deosebita pe care o ofera mancarii, este folosit cu succes si in medicina naturista pentru ca are un efect extraordinar asupra corpului.
Curcumina, substanta activa din turmeric are proprietati antiinflamatorii si din acest motiv si-a dovedit eficienta in tratarea bolilor cronice degenerative, boli cardiovasculare, alergii, diabet de tip 2, boala Alzheimer.
Efectele antiinflamatorii ale curcuminei se pot compara cu cele ale medicamentelor pe baza de hidrocortizon. Ea a atras atentia cercetatorilor prin proprietatile sale curative deosebite, prin actiunea sa ca antioxidant.
Vitaminele C si E impiedica retinerea apei in organism, prin urmare acest condiment uimitor te ajuta sa scapi de kilogramele in exces.
Curcumina este deosebit de utila si in prevenirea colesterolului rau care dauneaza arterelor. Tot aceasta substanta previne ateroscleroza si formarea cheagurilor de sange prin inhibarea agregarii plachetare.
Despre turmeric se mai stie ca incetineste imbatranirea pielii. S-a observat ca locuitorii dintr-un sat din India care au consumat turmeric au avut un risc mai mic de a suferi de Alzheimer fata de cei care nu aveau acest obicei.
"In ceea ce priveste incetinirea procesului de imbatranire, exista dovezi ca aceasta substanta protejeaza organismul de Alzheimer", spun cercetatorii. Curcumina mentine sanatatea creierului prevenind formarea de compusi beta-amiloid.
Una dintre cele mai benefice proprietati ale curcuminei este capacitatea sa de a lupta impotriva cancerului. Cercetari de ultima ora au aratat ca opreste procesul de transformare a celulelor normale in celule canceroase.
Turmericul este usor absorbit si metabolizat de corpul nostru, prin urmare, pentru a beneficia de toti nutrientii, include-l in cat mai multe preparate.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.79 din 5 - 7 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre turmeric

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre curcuma

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre condiment

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre curry

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0