Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Uleiul de catina intinereste pielea

de Alina Ilie la 2016-08-05
Uleiul de catina intinereste pielea
Catina are o lunga istorie de utilizare in medicina naturista. Uleiul este renumit in medicina ayurvedica inca din anul 5000 i.Hr. Grecii antici il foloseau pentru a trata diverse probleme de sanatate. In Tibet, Rusia, Mongolia si China, catina era folosita pentru ameliorarea tusei, stimularea circulatiei sanguine, imbunatatirea digestiei si atenuarea durerii.


Uleiul de catina este binecunoscut astazi pentru efectele sale revigorante asupra pielii. Atunci cand este folosit ca demachiant natural si exfoliant, hidrateaza si catifeleaza pielea si atenueaza ridurile de expresie.

Acesta poate ajuta, de asemenea, la vindecarea arsurilor, taieturilor, ranilor, eruptiilor cutanate si altor tipuri de leziuni ale pielii. Vindeca petele faciale cauzate de expunerea prelungita la soare. Are o consistenta usoara si se absoarbe rapid in piele.

Folosit zilnic in ritualul de infrumusetare, incetineste semnele de imbatranire prin hranirea tesuturilor pielii. Uleiul de catina vitaminizeaza, regenereaza si intinereste pielea, inlatura iritatiile si eczemele si ajuta la restabilirea PH-ului natural al pielii.

Fructele de catina sunt mult mai apreciate decat rodiile sau fructele acai din cauza profilului nutritional impresionant. Acestea contin peste 190 de nutrienti si fitonutrienti, si de 12 ori mai multa vitamina C decat o portocala.

Uleiul contine, de asemenea, cantitati mari de vitamine, minerale, fibre si proteine, ceea ce il face un superaliment puternic.

Catina are aceeasi cantitate de vitamina E ca germenii de grau, de trei ori mai multa vitamina A decat morcovii si de patru ori mai mult superoxid dismutaza (o enzima importanta care ajuta la prevenirea daunelor radicalilor liberi) decat ginsengul. In plus, este singura planta care contine omega-3, 6, 9 si 7.

Este bogat in substante nutritive, cum ar fi carotenoidele, tocotrienoli si tocoferoli. Ele sunt incarcate cu antioxidanti, cum ar fi fenoli, terpene si glucozide, vitaminele A, C si E, steroli si oligoelemente, cum ar fi cupru, fier, seleniu si mangan. Mai are in compozitie betacaroten care stimuleaza productia de melanina, ajutand la mentinerea stralucirii pielii.

Uleiul de catina este o sursa importanta de acizi grasi polinesaturati, care reprezinta o componenta structurala importanta a membranelor. De asemenea, este indicat in masajul anticelulitic deoarece este bogat in acizi grasi.

Sursa: articles.mercola.com
Foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
7 Secrete japoneze pentru dezvoltare personala


Vrei sa schimbi in bine un aspect din viata ta Vrei sa te dezvolti in plan personal Vrei sa cresti ranadamentul echipei pe care o conduci Totul e posibil acum Foloseste disciplina japoneza Kaizen Principiile ei extrapolate in absolut toate domeniile vietii te ajuta sa te organizezi mai bine sa-ti planifici anumite activitati sa incluzi...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.38 din 5 - 21 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre ulei de catina

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre beneficii pentru sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre medicina naturista

Cele mai citite articole

Dincolo de aroma sa reconfortanta si gustul placut, ceaiul verde a fost asociat cu multiple ...
Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este cruciala pentru mentinerea ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0