Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ultrasunetele, o masura contraceptiva eficienta pentru barbati

Ultrasunetele, o masura contraceptiva eficienta pentru barbati
Ultrasunetele ar putea deveni o masura contraceptiva eficienta pentru barbati, potrivit unui studiu publicat de curand in Statele Unite, ai carui autori au reusit sa distruga cu ajutorul acestor vibratii mecanice spermatozoizii soarecilor de laborator.


Cercetatorii de la Universitatea Carolina de Nord considera ca experimentul realizat pe soareci ar putea fi aplicat si pe oameni, potrivit acestui studiu, publicat in revista Reproductive Biology and Endocrinology.

Oamenii de stiinta de la universitatea americana, coordonati de James Tsuruta, au aplicat asupra testiculelor soarecilor testati fluxuri de ultrasunete de 3 megahertzi. O solutie salina incalzita la temperatura de 37 grade Celsius asigura legatura dintre testiculele soarecilor si emitatorul de ultrasunete, cu scopul de a asigura conductivitatea vibratiilor emise.

Dupa doua sedinte de cate 15 minute, realizate intr-un interval de 48 de ore, cercetatorii au reusit sa reduca la zero numarul spermatozoizilor viabili ai soarecilor participanti la experiment.

La fiecare ejaculare, un barbat elibereaza in medie 39 de milioane de spermatozoizi. Daca numarul este mai mic de 15 milioane, concentratia spermatozoizilor din sperma umana este considerata ca fiind scazuta.

"Spre deosebire de oameni, soarecii raman fertili chiar si cu o concentratie foarte scazuta de spermatozoizi", a explicat medicul Tsuruta. "Insa tratamentul nostru non-invaziv cu ultrasunete a redus rezerverele de spermatozoizi la soareci la un nivel foarte scazut fata de cel existent in mod obisnuit la barbati", a adaugat acelasi cercetator.

Autorii studiului afirma ca va fi nevoie de studii suplimentare pentru a determina perioada de timp cat dureaza efectul contraceptiv al ultrasunetelor si daca realizarea unor sedinte repetate cu ultrasunete afecteaza starea de sanatate generala a barbatilor.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Mind Aerobics


Descoperiti aceasta inovatie demna de Premiul Nobel care va poate imbunatati functiile cerebrale prin sunete A fost dovedit stiintific faptul ca aceasta tehnologie audio revolutionara dezvolta abilitatile mentale  inlatura stresul imbunatateste capacitatea de concentrare si creativitatea imbunatateste memoria aduce o stare...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre ultrasunete

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre barbati

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre barbat

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre contraceptiv

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0