Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Util: Cum sa scazi tensiunea arteriala

Util: Cum sa scazi tensiunea arteriala
Din ce in ce mai multi oameni sufera de hipertensiune. Ceea ce nu e de trecut cu vederea, pentru ca hipertensiunea este un factor de risc pentru atacul cerebral si unul care contribuie la problemele de inima. Avem si vesti bune: iti poti controla tensiunea prin metode simple, cat se poate de naturale, reducand si riscul aparitiei bolilor.


1. Ia o minge mica de cauciuc si strange-o in pumn. Repeta exercitiul cate doua minute la rand, de mai mullte ori pe zi, trei zile pe saptamana, timp de 12 saptamani. Desi cercetatorii nu inteleg de ce acest gest are astfel de efecte favorabile, ei presupun ca ar fi vorba de miscarea repetitiva care imbunatateste elasticitatea vaselor de sange.
2. Aloca-ti timp pentru a plimba catelul. Animalele de companie au acest dar de a reduce tensiunea arteriala, lucru sustinut de nenumarate studii in domeniu. Un studiu efectuat in randul a 5.000 de persoane a evidentiat faptul ca cei care au animale de companie au o tensiune arteriala sistolica semnificativ mai mica decat restul. 
3. Consuma sfecla rosie. Un pahar de suc de sfecla rosie pe zi il tien la distanta pe cardiolog. Un studiu din 2013 a aratat ca 250 de ml de suc de sfelca rosie poate cobori tensiunea arteriala sistolica cu o medie de 10,5 puncte in 24 de ore. Sfecla rosie are un nivel ridicat de nitrati care sunt transformati de organism in oxid nitric care ajuta la imbunatatirea fluxului sangvin.
4. Asigura-ti aportul optim de potasiu. Acest mineral diminueaza efectele sodiului in corp, eliminandu-l si, prin urmare, relaxand muschii vaselor de sange. Un studiu din 2012 a aratat ca un pumn de fructe uscate consumate de trei ori pe zi timp de 12 saptamani a redus hipertensiunea sistolica a participantilor cu o medie de 4,8 procente.
5. Respira adanc. Cand oamenii care nu luau medicamente pentru reducerea hipertensiunii au practicat tehnici de respiratie (sase respiratii in 30 de secunde), si-au redus tensiunea sistolica cu o medie de 9 puncte pe perioade scurte de timp, conform unui studiu publicat in Hypertension Research. Dar oamenii de stiinta sustin ca este posibil sa mentii aceste efecte si pe termen lung, daca stii ce sa faci. Respiratia controlata poate declansa calmarea sistemul nervos parasimpatic ce duce la reducerea ritmului cardiac si a tensiunii. Pune o mana pe burta si inspira adanc, respirand apoi pana iti vezi abdomenul umflandu-se. Procesul trebuie sa dureze 30 de secunde.
6. Iesi afara din casa. Daca mergi pe jos intre 30 si 60 de minute pe zi atragi o reducere a riscului de hipertensiune de 19 procente. Similar cu rezultatele vazute de cei care alearga 15-30 de minute.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.97 din 5 - 38 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Cele mai citite articole

Dincolo de aroma sa reconfortanta si gustul placut, ceaiul verde a fost asociat cu multiple ...
Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este cruciala pentru mentinerea ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0