Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Va puteti imbolnavi copii de cancer daca...tipati

Va puteti imbolnavi copii de cancer daca...tipati
Obisnuiti sa aplicati copiilor cate o corectie fizica sau tipati la ei? Stiati ca datorita acestor actiuni, copilul vostru risca sa dezvolte cancer, boli de inima si astm mai tarziu in viata? Parintii care obisnuiesc sa-si bata copii sau sa tipe la ei, ii pot expune la un risc mare de aparitia unor boli de inima sau chiar cancer. Riscul aparitiei acestor boli ar putea avea legatura cu stresul pe care abuzurile il determina asupra copiilor. oamenii de stiinta pretind ca atat abuzurile minore cat si traumele grave pot avea aceleasi consecinte asupra sanatatii pe termen lung. Raportul a constatat ca pedepsele aspre in copilarie cresc  riscul de aparitia a bolilor mai tarziu in viata. Legatura dintre aparitia bolilor si ridicarea vocii si  abuzurile asupra copiilor ar putea fi dat de stresul pe care aceste traume le cauzeaza. Conform studiului, nivelurile crescute de stres cauzeaza modificari biologice, care pot duce la probleme grave de sanatate, Studiul a fost realizat de psihologii de la Universitatea din Plymouth in Devon si publicat in Jurnalul de Medicina Comportamentala. Profesorul Michael Hyland, din cadrul Universitatii de psihologie, a condus studiul. El a spus: "stresul sub forma de traume si abuzuri de la o varsta frageda este cunoscut pentru a crea schimbari pe termen lung care predispun la boli mai tarziu. "Dar acest studiu arata ca intr-o societate in care pedeapsa corporala este considerata normala, utilizarea pedepselor corporale este la fel de stresanta ca abuzurile sau traumele pe termen lung. Studiul a inclus 700 de persoane, in Arabia Saudita, dintre care 250 dintre care au fost sanatosi, iar un esantion de 150 de perrsoane au avut fiecare astm, cancer sau boli cardiace. Participantii au fost intrebati daca si cat de des au fost fizic sau verbal pedepsiti in copilarie . Cei care au avut cancer aveau de 1,7 ori mai multe sanse sa fi fost batuti in copilarie comparativ cu copii sanatosi. Cei cu boli cardiace aveau de 1,3 ori mai multe sanse iar cei cu astm de 1,6 ori mai probabil sa fi fost abuzati spre deosebire de copii sanatosi . Profesorul Hyland a adaugat : " Studiul nostru adauga o noua perspectiva si anume: utilizarea pedepselor corporale poate contribui la declansarea stresului in copilarie , si atunci pedepsele corporale contribuie la rezultate slabe , atat pentru persoana in cauza cat si pentru societate . " In Suedia, pedeapsa corporala a fost interzisa in 1976 si de atunci aproape 30 de tari au adoptat o legislatie similara . In multe tari - printre care Marea Britanie - pedeapsa corporala este interzisa in scoli, dar nu si acasa . Alte tari, inclusiv Statele Unite ale Americii nu au nici o interdictie universala de a interzice pedeapsa corporala in scoli. Pentru a nu va supune copii unor asemenea traumatisme, va invitam sa consultati lucrarea „Solutii practice pentru gestionarea conflictelor parinte-copil”

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.33 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0