Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Vaccinarea copiilor, esentiala pentru prevenirea imbolnavirilor si mentinerea sanatatii

de Alina Ilie la 2017-04-25
Vaccinarea copiilor, esentiala pentru prevenirea imbolnavirilor si mentinerea sanatatii
Organizatia Mondiala a Sanatatii atrage atentia ca riscul copiilor sub 5 ani de a dezvolta complicatii serioase din cauza bolilor prevenibile prin vaccinare este foarte ridicat. Asadar, vaccinul ofera cea mai buna protectie posibila. In acest sens, parintii sunt atentionati ca informarea asupra vaccinarii trebuie sa fie facuta responsabil, corect, din surse avizate, pentru a nu pune in pericol sanatatea si chiar viata celor mici.


Statisticile arata ca Romania se afla pe lista tarilor in care, in ultimii ani, a scazut ingrijorator de mult rata de vaccinare, sub cea recomandata, de 95%. O situatie alarmanta este si epidemia de rujeola cu care se confrunta tara noastra.

Prin vaccinare este prevenita aparitia epidemiilor, copiii vaccinati protejandu-i si pe alti copii — precum cei prea mici pentru a fi vaccinati, colegi de clasa cu anumite probleme de sanatate care nu permit vaccinarea, dar si pe cei mai in varsta si vulnerabili din familie.

 Desi rujeola este una dintre cele mai periculoase boli prevenibile prin vaccinare, rata acoperirii cu vaccinul impotriva rujeolei, a rubeolei si a oreionului (RRO) dozele 1 si 2 s-a modificat considerabil, in perioada 2005-2015, in Romania. Daca din 2005 pana in 2008, rata vaccinarii cu RRO1 si RRO 2 se afla peste 95%, in anul 2009, vaccinarea cu RRO2 a scazut sub 95%, ramanand insa peste limita de 90%.

Din 2010, rata vaccinarii impotriva acestor boli transmisibile s-a aflat constant sub 95%, iar in 2015 aceasta a scazut dramatic: la 85.8%, in cazul vaccinului RRO1 si la 67%, in cazul vaccinului RRO2.

Problema nevaccinarii corespunzatoare impotriva rujeolei si a rubeolei este semnalata de catre Organizatia Mondiala a Sanatatii si la nivelul Regiunii Europene, aceasta fiind, in prezent, una dintre principalele provocari la nivel de sanatate publica. Scaderea ratei vaccinarii a condus la epidemii in aceasta zona care, altfel, ar fi putut sa fie prevenite, conform specialistilor.

De altfel, rujeola este una dintre cauzele principale de deces in randul copiilor. In 2015, pe plan global, s-au inregistrat 134.200 de decese asociate rujeolei. Totusi, prin imunizare impotriva rujeolei, intre 2000 si 2015, au fost prevenite aproximativ 20,3 milioane de decese.

Mai mult, specialistii atrag atentia asupra importantei vaccinarii si altor categorii de populatie vulnerabile, pentru a se crea un mediu protejat impotriva bolilor prevenibile prin vaccinare.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.33 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre vaccin

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre vaccinare

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0