Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici

Vanilia: unul dintre cele mai pretioase condimente din intreaga lume

Vanilia: unul dintre cele mai pretioase condimente din intreaga lume
Vanilia: unul dintre cele mai pretioase condimente din intreaga lume

Vanilia a fost folosita inca din antichitate pentru aromatizarea bauturilor. Exista trei soiuri principale de vanilie: vanilla planifolia este cel mai cautat la nivel mondial (Madagascar, Mexic), vanilla pompona (provin din Martinica si Guadelupa) si vanilla tahitiensis (Indonezia, Tahiti).


Vanilia este unul dintre cele mai scumpe condimente (dupa sofran), utilizata la deserturi (inghetata, tort, budinca, checuri, etc) si pentru aromatizarea bauturilor.

Vanilia din Madagascar este net superioada celorlalte doua soiuri.

Pe langa utilizarile sale culinare, este folosita in aromaterapie si in industria parfumurilor.

Pastaile sunt recoltate in momentul in care capetele lor se ingalbenesc. Apoi se adauga in apa clocotita si se usuca la soare timp de 2-3 saptamani (pana capata culoarea maro-inchis).  După evaporarea completă a apei si deshidratarea lor, pastaile se pastreaza timp de 9 luni in cutii, care se depoziteaza in locuri uscate si racoroase.

Procesul de obtinere este unul indelungat, ceea se explica pretul lor scump.

Extractul de vanilie este compus in principal din zaharuri simple si complexe, uleiuri esențiale, vitamine si minerale. Acestea ajuta la sinteza enzimelor, la buna functionare a sistemului nervos si la reglarea metabolismului corpului.

Vanilia este un bun remediu pentru a inlatura oboseala fizica si intelectuala si pentru a scadea presiunea sangelui.

Mai mult, intareste sistemul imunitar si lupta impotriva infectiilor, ajuta la arderea caloriilor, favorizand pierderea kilogramelor in plus.

Batoanele de vanilie se pastreaza intr-un recipient de sticla inchis etans.

Cum sa faci zahar vanilat

Taiati pastaia de vanilie pe lungime si curatati semintele cu varful unui cutit. Dupa ce ati folosit semintele, pastaia nu trebuie aruncata. O puteti pune in borcanul cu zahar si o lasati acolo cateva zile. Astfel obtineti zahar vanilat, ideal pentru lapte si cafea.

Va invitam sa urmariti un video interesant referitor la modul de recoltare a pastailor de vanilie:



Foto: ecologyskincare.com



Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.83 din 5 - 3 voturi.

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre vanilie

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre condiment

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre desert

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre zahar vanilat

Spune-ne opinia ta despre "Vanilia: unul dintre cele mai pretioase condimente din intreaga lume"



9 - 2 =

Cele mai citite articole

Vitaminele au roluri biochimice importante si astfel sunt necesare pentru functia cognitiva. ...
In meniul unui restaurant te asteapta tot felul de preparate culinare care mai de care mai ...
Cercetatorii au descoperit ca exista o legatura stransa intre problemele de sanatate ale cavitatii ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
Mi-a trebuit ceva timp sa aflu ( de la un prieten, medic ) ca uscaciunea pielii de pe mainile mele ...
Slujba mea ma expunea mai des la raniri usoare, taieturi, zgarieturi. Am observat, uitandu-ma si la ...
Nu prea dadeam importanta felului cum aratau unghiile mele: casante, patate ( pete albe sub unghii ...
Bucura-te zilnic de Frumusetea Ta

Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!

Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau sa primesc informatii despre produsele si serviciile oferite de Rentrop & Straton
0