Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Vezi cum poti incuraja creativitatea copilului tau

Vezi cum poti incuraja creativitatea copilului tau
Multi parinti se tem de tehnologie, de computere si alte gadgeturi care au aparut in aceasta perioada, considerand ca cei mici vor sta, automat, tot timpul cu ochii in filme, jocuri si retele de socializare. Adevarul este ca parintii sunt cei care isi modeleaza copiii, iar pana acum nu am vazut copil care, in ciuda desenelor animate si a jocurilor pe computer, sa refuze sa iasa afara la joaca. Pentru parintii ingrijorati, iata cateva trucuri pentru a stimula creativitatea copiilor si a-i implica in activitati cat mai departe de computere...


Copiii sunt in mod normal creativi, fie ca fac un desen pe computer, fie ca isi construiesc un om de zapada. Important este sa aiba alternative. Daca parintii ii tin in casa si le pornesc televizorul de dimineata pana seara, copilul asta va face.
Daca vrei ca cel mic sa lase televizorul, trebuie sa incepi sa faci activitati creative inca de cand copilul are 1,5-2 ani. E o perioada in care copiii acumuleaza multe informatii si sunt deschisi la orice fel de activitate. Te poti axa pe desen, pictura, modelaj sau activitati mai dificile, cum ar fi constructiile din cuburi de lemn, bete de plastic sau alte materiale naturale. Incearca sa fii un parinte cat mai relaxat si creativ, cautand alternative prin obiectele din casa, iar copilul te va copia imediat. De exemplu, cateva carti pot fi peretii unei case, iar o sita mare, un capac sau o oala joasa poate fi acoperisul. Dezvolta-i imaginatia si nu te supara daca mai tranteste un castron sau indoaie din greseala o coperta. Mai tarziu, cand va putea tine creioanele sau pensulele bine in mana, ii poti cumpara multe carti de colorat sau poti downloada pagini gratuite de pe internet (e buna si tehnologia la ceva!), care il vor tine ocupat si concentrat mult timp. Nu insista sa coloreze exact ca in realitate, lasa copilul sa-si testeze creativitatea incercand diferite culori si variante.
O alta modalitate de a conserva creativitatea copilului si de a-l tine departe de computer si televizor este sa petreceti mult timp afara. Iesitul zilnic, in afara de faptul ca ii intareste sistemul imunitar, e o ocazie perfecta pentru a-l invata pe copil despre lumea care il inconjoara. E o modalitate mult mai buna de invatat decat din carti sau animatii.
Muzica este un alt element care stimuleaza creativitatea, imaginatia si, mai ales, expresivitatea. Copiilor le place sa cante, fie ca e vorba de cantece adevarate, fie inventate. Este, printre altele, si o buna modalitate de a-si consuma energia. Ii poti stimula cretivitatea daca faci versuri noi pentru melodiile deja clasice; in timp, cand va mai creste, te va uimi cu versurile pe care le inventeaza singur.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre copil

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre creativitate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre stimuleaza

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre arta

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre desen

Cele mai citite articole

Te-ai simtit vreodata coplesita de haosul din locuinta ta si nu ai stiut cum sa faci fata ...
Semintele de chia nu sunt doar o sursa bogata de nutrienti esentiali, ci si un ingredient versatil ...
Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0