Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Viata de femeie nu este usoara. Iata 3 motive

de Sunt Fericita la 2018-05-24
Viata de femeie nu este usoara. Iata 3 motive
“Nu este usor sa fii femeie!” o replica pe care o folosim foarte des, mai ales in discutiile in contradictoriu cu un barbat. Dar cat de adevarata este aceasta replica? Noi spunem ca a ramas actuala.


Ca dovada a faptului ca viata de femeie nu-i intodeauna cea mai usoara, am pregatit o lista cu primele 3 motive pentru care putem spune ca nu-i asa usor sa fii femeie in zilele noastre, chiar daca egalitatea dintre sexe a castigat teren in ultimii ani.
 
In primul rand, incaltamintea... Da, chiar incaltamintea! Moda tocurilor a fost inventata de femeile nobile ale secolului al XVI-lea precum Caterina de Medici si Maria I a Angliei. In prezent, specialistii nu recomanda totusi purtarea lor zilnica, deoarece poate conduce in timp la diferite probleme de sanatate, cum ar fi afectiuni ale coloanei vertebrale, ale soldurilor, genunchilor, gleznelor si gambelor, deformand in acelasi timp postura si mersul.
 
Corpul uman tinde sa compenseze pentru postura neechilibrata cauzata de flexarea sau aducerea in fata a soldurilor si a coloanei vertebrale. Pentru a mentine echilibrul, gambele, soldurile si muschii spatelui se tensioneza. Astfel, la sfarsitul zilei, muschii se resimt prin oboseala si incordare.
 
Poti atenua efectele negative ale purtarii tocurilor prin reducerea frecventei utilizarii lor si prin realizarea unor exercitii fizice, potrivite pentru incalzirea si intinderea muschilor.
 
In al doilea rand, toata ziua alergam cand incolo, cand incoace! Faptul ca avem cu totii o viata mult mai activa nu mai constituie niciun secret. Dar, pentru o femeie, ritmul accelerat are impact mai ales din prisma faptului ca trebuie sa jongleze cu atributii ce tin de diferite roluri sociale, avand un fizic mai putin robust decat cel al barbatului. Astfel, impacand sarcinile ce deriva din rolul de sotie, cel de mama, cel de angajat si cel de gospodina, femeia moderna tinde sa uite de sine si de a avea grija de sanatatea sa.
 
Datorita nevoilor diferite ale celor doua sexe, stilurile de viata ale fiecaruia de asemenea difera. Spre exemplu, barbatii nu aloca la fel de mult timp pentru rutina de dimineata, dat fiind ca in cazul lor este vorba in special de igienizare, insa pentru femei la acest aspect se adauga rutina de infrumusetare.
 
Pe langa toate acestea, sa nu uitam si de faptul ca trebuie sa avem grija de sanatatea noatra interioara, cat si de frumusetea exterioara.
 
Finalmente, cand vine vorba despre probleme de sanatate, femeile par a avea o predispozitie mai accentuata la acestea decat barbatii. Studiile arata ca 75% dintre femei sufera de migrene, un procent mult mai mare in comparatie cu cel al barbatilor care se pot confrunta cu acest disconfort. Alte afectiuni delicate la care femeile sunt mai predispuse, sunt sindromul colonului iritabil sau infectiile urinare, precum cistita. 
 
Asadar, observam ca e suficient de greu sa fii femeie. Nu ii ascultati pe cei care spun ca a fi femeie e usor. Nu e deloc asa. 
 
La urma urmei, suntem femei, nu? Trecem peste orice cu un pic de curaj si un pahar de vin bun.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.9 din 5 - 5 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0