Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

VIDEO - Sfaturi pentru Parinti. Sfatul zilei: Copilul este cel mai bun negociator

VIDEO - Sfaturi pentru Parinti. Sfatul zilei:  Copilul este cel mai bun negociator
Florin Campeanu, consultant SuntFericita.ro ne vorbeste astazi despre cum sunt copiii cei mai buni negociatori. Negocierile sunt oportunitati prin care atat parintii cat si copiii pot invata sa construiasca impreuna o relatie echilibrata. Cand parintii negociaza lucruri legate de diverse activitati, copiii simt ca detin control asupra situatiei. Ofera copilului posibilitatea de a alege intre doua sau mai multe alternative. Daca ii interzici o anumita actiune, dar nu-i oferi alternative, este posibil ca acel comportament inadecvat sa continue. Iata mai jos si cateva exemple!


Acest filmulet este la granita dintre SuntFericita.ro si manager.ro, un alt site din portofoliul nostru.
Copiii sunt cei mai buni negociatori. Iti garantez ca nu vei gasi nicaieri, oriunde ai merge, la cele mai buni scoli de management al vanzarilor, la cele mai bune scoli de comunicare si negociere, nu vei gasi negociator mai bun decat copilul tau.
Daca a depasit perioada aceea in care gangurea, desi si atunci era cel mai bun negociator pentru ca plangea pana cand obtinea ce vroia de la tine, daca a depasit perioada lui “Nu” si a ajuns in perioada in care poate sa lege cuvintele intre ele, deja a devenit cel mai bun negociator.
O simti pe pielea ta in fiecare dimineata, atunci cand vrei sa-i dai cascaval, iar el sau ea vrea sa manance icre. Nu sunt icrele neaparat prea sanatoase, dar sa presupunem ca ai facut incre in casa, care sunt sanatoase. Nu cu foarte mult ulei pentru ca dauneaza la colecist.
O sa-ti spuna ca vrea icre de 57 de ori daca va fi nevoie pana cand vei baga cascavalul la loc in frigider si vei scoate icrele. Dupa care, o sa-ti spuna ca vrea sa se joace cu racheta de tenis, iar tu vei incerca sa-i spui ca este dimineata si trebuie sa mergi  la gradinita. Iti va spune de 107 ori ca vrea sa se joace cu racheta de tenis si va inventa  30.000 de motive (culmea, toate plauzibile) astfel incat sa se joace cu racheta de tenis in acel moment.


 
Daca nu gasesti o cale de a negocia cu el, cel putin la fel de bine ca el, ofera-i alternative, intotdeauna: “De ce sa te joci cu racheta de tenis cand putem sa mergem acum in parcare sa vedem daca vecinul nostru cu Citroen mai este acolo?”. S-ar putea sa-i placa mai mult treaba aceasta decat sa se joace cu racheta de tenis. De ce?  Dintr-un singur motiv: cu racheta de tenis se poate juca in fiecare zi, dar vecinul cu Citroen vechi din 1960, nu va fi acolo decat in acel moment pentru ca tu i-ai spus acest lucru.
Gandeste-te: copilul este cel mai bun negociator, dar poti intotdeauna sa negociezi cu el oferindu-i alternative mai interesante decat ceea ce el incearca sa negocieze.

Pe Suntfericita.ro vei gasi filmulete si stiri interesante din acest domeniu absolut magnific.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre video

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sfaturi pentru parinti

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre copil

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0