Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Vineri incepe Festivalul Medieval "Cetati Transilvane" 2011, Sibiu

Vineri incepe Festivalul Medieval
Povesti cu personaje din Evul Mediu - breslasul, cavalerul si calaul - vor fi puse in scena de actori, la cea de-a XI-a editie a Festivalului Medieval "Cetati Transilvane", care va avea loc, de vineri pana duminica, in Piata Mare din Sibiu.


Cea de-a XI-a editie a Festivalul Medieval "Cetati Transilvane" 2011 va avea loc, de vineri pana duminica, si va fi deschisa cu o parada la care vor lua parte toti actorii, cavalerii, domnitele si artistii implicati in program.
 
Tema editiei este "Cronici", iar moto-ul este "File de poveste".
 
"«File de poveste» invita publicul sa descopere, la Sibiu, timp de trei zile, povestea personajelor de Ev Mediu precum: breslasii, cavalerul, familia si, bineinteles, momentele mai putin fericite ale perioadei, precum executiile din Evul Mediu. Actori profesionisti, in rol de statui vivante, vor interpreta in fiecare zi personajele mai sus amintite invitand, totodata, publicul sa li se alature in poveste", se arata in comunicat.
 
Potrivit sursei citate, festivalul se va desfasura in Piata Mare din Sibiu, unde vor fi amplasate toate elementele de decor ale acestei editii: taverna medievala, la care publicul poate servi masa in cele trei zile de festival, staul de animale, tarabe din lemn, carucioare si roabe din lemn, carute cu coviltire, custi cu gaini, cusca nebunilor, esafod si doua scene de spectacole.
 
Tot in Piata Mare va avea loc, in cele trei zile de festival, iarmarocul medieval, la care vor participa mici producatori de fructe si legume, artizani, breslasi si negustori din Sibiu si din tara.
 
Potrivit organizatorilor, editia din acest an a festivalului va fi prezentata de actorul sibian Bogdan Saratean si tanara actrita Cendana Trifan.
 
Festivalul va fi deschis, vineri, la ora 21.00, cu o parada la care vor participa si membri ai echipei "Cronicii Carcotasilor" - Åžerban Huidu, Dezbracatu', Pustiu' si Mistretu', alaturi de Oana Ionita si bebelusele Ioana si Cristina - in rol de cavaleri si tinere domnite de Ev Mediu.
 
La parada vor participa toti artistii invitati in acest an la festival: formatiile de muzica medievala Drachenmond (Germania), Novosadski Karmeni Hor (Serbia), Nomen est Omen (Bucuresti), Corvinia (Hunedoara), Cimpoierii din Transilvania (Hunedoara), ansamblul de dansuri medievale Nosa (Bistrita), ordinele cavaleresti Garda de Bistrita (Bistrita) si Artgotica (Sibiu), Cavalerul Hartmann (Germania) si actorii trupei Compania Commedia (Targu Mures) si ai Asociatiei BIS Sibiu.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sibiu

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre festival

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre medieval

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cetati

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0