Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Violetele de Parma

Violetele de Parma
Pentru ca nu este pretentioasa, nu necesita conditii speciale de ingrijire si ne incanta cu florile ei minunate in cea mai mare parte a anului, violeta de Parma este una dintre cele mai intalnite si indragite plante de apartament.


La cumpararea unei violete trebuie avut grija ca intreaga rozeta de frunze sa fie deasupra solului (bine presata de jur imprejurul plantei).

Violeta de Parma trebuie asezata intr-o camera cu lumina indirecta. Temperatura are un rol important in cresterea plantei, cea optima putand varia de la 17 pana la 24 grade Celsius.

Violetele de Parma nu necesita multa apa, dar trebuie folosita numai apa necalcaroasa (apa de ploaie, apa fiarta si racita), care trebuie sa aiba o temperatura constanta.

Plantele se uda atunci cand pamantul incepe sa se usuce si nu direct pe planta. Daca este udata peste frunze, ii va putrezi in curand miezul si planta se va pierde. Daca se uda numai prin farfuriuta de la baza nu va avea umezeala suficienta si se va usca. Astfel, cea mai buna metoda pentru a avea o violeta de Parma sanatoasa este sa aiba un sol care pastreaza suficienta umezeala si sa fie udata pe deasupra ghiveciului fara sa i se stropeasca vreun pic frunzele cu apa.

Violetele de Parma se transplanteaza o data pe an in sol proaspat. Transplantarea se face cu grija pentru a nu rani radacinile. Se curata de pamantul vechi, se replanteaza in sol proaspat si in ghiveci dezinfectat si in cateva saptamani se va vedea cum planta isi va reveni la viata.

Pentru o inflorire reusita, violeta de Parma trebuie tunsa. Daca vor fi prea multe frunze, mijlocul plantei nu va avea aer suficient si nu vor aparea boboci.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
De dor de sufletul lui Andersen - Nichita Stanescu


Texte cu o circulatie foarte restransa si texte inedite ale poetului Nichita Stanescu – un mic tezaur care a stat ascuns vreme de decenii Volumul contine si un corp de texte originale recoltate din arhiva personala a autorului de sotia sa Comoara a fost pastrata de autor intr-un dosar pe coperta caruia a scris De dor...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.69 din 5 - 13 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre casa si gradina

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre plante de apartament

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre viata

Cele mai citite articole

In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Te-ai simtit vreodata coplesita de haosul din locuinta ta si nu ai stiut cum sa faci fata ...
Semintele de chia nu sunt doar o sursa bogata de nutrienti esentiali, ci si un ingredient versatil ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0