Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Viruseaza-ti creierul pentru a scapa de obiceiurile rele

Viruseaza-ti creierul pentru a scapa de obiceiurile rele
Zilele noastre sunt conduse de obiceiurile pe care le avem, de mici rutine care se aliniaza pentru a ne trece cu bine de activitatile zilnice, fara a ne gandi prea mult la multe dintre secventele motorii pe care corpul le face.


Si, desi aceste obiceiuri sunt vitale pentru a face lucrurile sa mearga, imagineaza-ti ca le opresti si te gandesti constient la actiunea de periere a dintilor, de exemplu. Obiceiurile ne conduc viata. Din nefericire, ele au doua arome: bune (ca spalatul dintilor in fiecare dimineata) si rele (ca gogoasa pe care o mancam dupa ce ne spalam pe dinti).
Daca vrem sa facem schimbari semnificative si de durata in corpul nostru, trebuie sa ne concentram pe abilitatea de a forma si de a executa noi activitati, pana cand acestea devin, la randul lor, obiceiuri. Suna mai usor decat este in realitate. 
Iata doua lucruri pe care trebuie sa le stii pentru a diferentia intre obiceiurile rele si cele bune si ce trebuie sa faci pentru a incepe calatoria spre un tu mai sanatos:
1. Nu poti sterge un obicei, poti doar sa rescrii altul deasupra. Daca vrei sa renunti la zahar, trebuie sa duci o lupta asemenatoare celei la care s-au inhamat alcoolicii. Este important sa constientizezi fiecare gest si efectele lui asupra organismului. In fiecare zlipa, in fiecare zi, pentru totdeauna.
2. Cele mai de succes obiceiuri noi intra si ele in circuitul inconstient care are trei parti: semnal de regie, rutina, recompensa. Asa ca, pentru a maximiza succesul, nu trebuie doar sa identifici un obicei daunator, ci si cele trei etape de desfasurare.
Haide sa analizam un studiu de caz al unei persoane care vrea sa inceapa sa manance sanatos. Micul dejun este masa cheie care stabileste nutritional tonul intregii zile. Iata ce face un om obisnuit dimineata:
se trezeste;
face un dus;
merge la bucatarie;
mananca carbohidrati rafinati (covrigi, cereale etc.) sau sare cu totul peste masa;
se uita la stiri in timp ce-si bea cafeaua;
iese pe usa pentru a evita traficul aglomerat de dimineata.
Care este semnalul de regie aici? Trezirea si mersul al bucatarie. Rutina este de a manca un mic dejun bogat in zahar. Iar recompensa? Sentimentul de bine dat de zahar? Adeseori, in cazul mancarii nesanatoase, masa in sine nu este recompensa cautata. Deci poate nu este asta in studiul nostru de caz. Atunci dorinta de a evita traficul aglomerat? Nici este nu este un factor motivant puternic. Poate urmarirea stirilor cu cafeaua in mana si bolul de cereale alaturi atunci. Recompensa este deci ca se pune la curent cu noutatile zilei. 
Haide acum sa reajustam dimineata personajului nostru, astfel incat acesta sa se poata in continuare relaxa la cinci minute de stiri. Ii trebuie deci o masa nutritiva si rapid de preparat, caci, ca multi dintre noi, poate crede ca ceva sanatos implica multa pregatire. Dar un smoothie cu afine, seminte de susan, lapte de soia, cateva nuci si 3-4 cuburi de gheata nu inseamna cine stie ce pregatire, nu?
Eroul nostru poate deci sa puna totul in blender si poate bea totul mai repede decat i-ar lua sa mestece un covrig.
Aici cazul a fost simplu. In alte situatii insa, trebuie sa schimbam semnalul, declansatorul si chiar recompensa. 
Merita insa sa stai sa te gandesti un pic la ce poti face pentru a avea o viata mai sanatoasa. Succes!
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre creier

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre viata sanatoasa

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre zahar

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0