Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Vitamina E reduce semnele dementei

Vitamina E reduce semnele dementei
O doza zilnica de vitamina E le-ar putea fi de ajutor persoanelor suferinde de dementa in vederea abordarii cu o mai mare usurinta a sarcinilor zilnice, spune un nou studiu american citat de bbc.co.uk.


Studiul a fost publicat in revista JAMA si a inclus 613 persoane care sufereau de o forma usoara sau moderata a maladiei Alzheimer. Acestea fie au primit o doza zilnica de vitamina E, fie au urmat un tratament contra dementei, memantina, o combinatie de vitamina E si memantina sau au primit placebo.
Studiul a demonstrat ca subiectii cu o forma usoara sau moderata de Alzheimer care au consumat cantitati mari de vitamina E au prezentat un ritm mai lent de declin cognitiv, fiind capabili sa se ocupa mai mult timp de sarcinile zilnice, avand mai putina nevoie de ajutor.
Schimbarile au fost monitorizate pe parcursul a doi ani de zile. 
Oamenii de stiinta au remarcat faptul ca participantii care au primit vitamina E au inregistrat un declin cognitiv mai lent fata de cei care au primit placebo, cu o rata anuala a declinului mai mica de 19%. Acestia au avut nevoie si de mai putina asistenta din partea familiei.
"Aceste descoperiri sugereaza ca alfa tocoferolul (cum mai este cunoscuta vitamina E, n.r.) este benefic in formele usoare si moderate ale maladiei Alezheimer prin incetinirea declinului functional si reducerea sarcinii insotitorului (cel care are grija de o persoana care sufera de maladia Alzheimer, n.r.)", a spus Maurice Dysken, de la Minneapolis VA Health Care System.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre vitamina e

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0