Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ziua Internationala a ochelarilor de soare: Cum ne alegem perechea potrivita de ochelari

de Sunt Fericita la 2015-06-26
Ziua Internationala a ochelarilor de soare: Cum ne alegem perechea potrivita de ochelari
Ziua Internationala a ochelarilor de soare este sarbatorita la nivel mondial pe 27 iunie. Si cum putem sarbatori mai bine aceasta zi speciala daca nu printr-o colectie de sfaturi, direct de la specialisti, pentru alegerea ochelarilor de soare potriviti?


Stiai ca ochelarii de soare pe care ii porti te poate proteja de numeroase boli si afectiuni ale ochilor? Invata sa ii alegi responsabil si sa ai grija de sanatatea ochilor tai, indiferent de anotimp!

Cum alegem ochelarii de soare

Ochelarii de soare nepotriviti pot provoca dureri de cap, oboseala oculara, lacrimare si chiar cataracta. Inainte de a alege ochelarii de soare in functie de forma fetei, culoarea parului si a tenului, trebuie sa tinem cont de urmatorii factori:

Evita ochelarii de soare ieftini cu orice pret

Ochelarii mai ieftini sunt de evitat tocmai pentru ca pretul poate sa reflecte calitatea slaba a materialelor din care acestia sunt facuti. Majoritatea ochelarilor cumparati la intamplare de la comerciantii de pe strada sau din supermarketuri nici macar nu contin filtre impotriva razelor ultraviolete.

Asigura-te ca lentilele ochelarilor de soare au protectie UV 100%

Efectul purtarii unei perechi de ochelari fara filtru UV este ca si cum nu ai purta deloc, sau poate chiar mai rau. In anumite cazuri aceste lentile au chiar si dioptrii nepotrivite, care pot strica si mai tare vederea unei persoane cu sau fara probleme de vedere.

Culoarea lentilelor, cu cat mai inchisa cu atat mai bine

Filtrul de protectie al ochelarilor reprezinta un marcaj notat cu UV sau CAT si are valori de la 0 la 4. Cu cat culoarea lentilei este mai inchisa, cum atat gradul de protectie este mai mare.

Alegerea nuantei potrivite pentru lentilele ochelarilor de soare este foarte importanta. Cu cat lentila este mai inchisa, cu atat vizibilitatea este mai scazuta, iar acest lucru poate sa reprezinte un real pericol pentru soferi si pentru cei din jur. Este contraindicat sa conducem cu ochelari cu protectie 4.

Lentilele de nuanta galbuie sau rosiatica poate sa afecteze perceptia culorilor in trafic. Pentru persoanele care conduc, recomandam lentilele in nunate de gri, verde sau maro, fiindca nu produc deformarea culorilor.

Informatii furnizate de specialistii Videt.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.67 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre ochelari de soare

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este importanta pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0