Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Zona euro se afla in pragul recesiunii, considera presedintele Eurogrupului

Zona euro se afla in pragul recesiunii, considera presedintele Eurogrupului
Zona euro se afla 'in pragul' recesiunii economice, a declarat miercuri Jean-Claude Juncher, presedintele Eurogrupului, solictand sa se gaseasca modalitati pentru sustinerea cresterii economice. 'Ne aflam in pragul unei recesiuni tehnice in zona euro', a spus liderul ministrilor de Finante din zona euro la o conferinta de presa sustinuta la Luxemburg. O 'recesiune tehnica' este definita de economisti prin succesiunea a cel putin doua trimestre de scadere a PIB-ului.


Multi analisti se asteapta ca economia statelor din zona euro sa se fi contractat in ultimul trimestru din anul 2011 (datele oficiale inca nu au fost publicate), la fel ca si in primul trimestru din acest an. Acestia mai estimeaza ca mai departe PIB-ul din zona euro va stagna, urmand ca apoi sa creasca usor.

Deci am putea avea de-a face cu o faza de recesiune de amploare limitata, dar care ar putea sa complice si mai mult sarcinile guvernelor europene care trebuie sa gaseasca solutii pentru reducerea deficitelor publice.

'Consolidarea bugetara este o abordare care nu are alternative', a declarat Juncher la incheierea unei intalniri cu premierul belgian, Elio Di Rupo. 'Trebuie sa consolidam finantele publice dar trebuie sa atragem atentia si asupra necesitatii de a dota Europa cu o adevarata politica de crestere', a adaugat el, reamintind ca aceasta chestiune va fi in centrul urmatorului Consiliu european de pe 30 ianuarie.

Juncher, care este si prim-ministru al Luxemburgului, a minimalizat scaderea ratingului a noua state din zona euro si a Fondului European pentru Stabilitate Financiara (FESF) de catre Agentia Standard&Poor's. 'FESF nu intampina probleme in atragerea de fonduri de pe piete pentru a imprumuta mai departe statele care au nevoie de acestea', a declarat presedintele Eurogrupului, precizand ca aceasta inseamna ca guvernele 'actionare' ale mecanismului nu vor trebui sa-si suplimenteze garantiile pentru ca FESF sa recastige cel mai bun calificativ, acela de triplu A. Oricum, Germania, care este principalul contributor in FESF, nu ar accepta o asemenea suplimentare.

'La fel ca si altii, eu cred ca nu trebuie sa acordam nici o prea mare importanta si nici o prea mare atentie opiniilor emise de agentiile de rating. Eu le iau in serios si vreau ca si ele sa ma ia in serios', a adaugat Juncher, exprimandu-si astfel regretul ca aceste agentii nu au luat in considerare eforturile depuse de statele din zona euro.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre zona euro

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre recesiune

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este cruciala pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0