Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie

7 aditivi alimentari din conservele de peste

7 aditivi alimentari din conservele de peste
Expertii APC Romania, coordonati de conf. univ. dr. Costel Stanciu, au realizat analiza informatiilor de pe eticheta conservelor de peste. Astfel, au fost identificati aditivi alimentari, cum ar fi glutamatul monosodic, indulcitorii artificiali, care ne pun in pericol sanatatea.


Asociatia pentru Protectia Consumatorilor din Romania (APC Romania ) a analizat 33 tipuri de conserve de macrou in sos de tomate din mai multe supermarket-uri/hypermarket-uri din tara.

In compozitia conservelor de peste analizate s-au identificat urmatorii aditivi alimentari:

- guma de guar

Este un aditiv foarte des folosit in produsele alimentare din Romania. E412 este o polizaharida folosita in industria alimentara ca stabilizator, emulgator si agent de ingrosare.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Culegere de eseuri elaborate pentru reusita la Bacalaureat - profil umanist si real


Culegerea de comentarii si eseuri elaborate aduce acum un plus de valoare si metoda in pregatirea si sustinerea examenului oral si scris la limba romana   este alcatuita de catre un colectiv de profesori de limba romana experimentati orientati catre nevoile elevilor care cunosc dificultatile pe care acestia le intampina fiecare eseu...

Oferta Speciala
valabila 48h


- guma de xantan

E415 este folosit in industria alimentara ca stabilizator si agent de ingrosare.

- acid citric

Acidul citric este unul dintre cei mai folositi aditivi alimentari. Chiar daca se gaseste in cantitate mare in citrice, nu trebuie confundat cu acidul citric gasit in alimente.

- glutamat monosodic

Monoglutamat de sodiu – produce dureri de cap, slabiciune, greata, arsuri, astm, poate declansa Alzheimer si Parkinson. Nu trebuie consumat de femei insarcinate, copii, hipoglicemici, batrani sau cardiaci.

- fosfat de diamidon hidroxipropilat

E1442 sau fosfat de diamidon hidroxipropilat este un agent artificial de ingrosare, gelifiant, agent de incarcare.

- zaharinat de sodiu

Zaharina este un indulcitor artificial care este de 200-700 de ori mai dulce decat zaharul. E954 este folosit foarte des in combinatie cu alti indulcitori pentru a ascunde defectele acestora (gust, stabilitate etc.).

- adipat de diamidon acetilat 

E1422 aditiv alimentar cu rol de agent de aglomerare, agent de ingrosare, stabilizator, emulgator si substanta - suport pentru alti aditivi.

"La alegerea unei conserve de peste trebuie sa se aiba in vedere continutul de peste din conserva, precum si compozitia sosului de tomate, evitandu-se acele conserve care au in compozitie aditivi alimentari, cum ar fi glutamatul monosodic, indulcitorii artificiali, acidul citric etc. Totodata, trebuie evitate si conservele de peste cu adaos de zahar, ulei vegetal si amidon, care de fapt mascheaza calitatea scazuta a pestelui din conserva. Consumatorii nu trebuie sa achizitioneze conservele de peste care au ambalajul bombat, lovit, cu puncte sau pete de rugina, acestea reprezentand un adevarat pericol pentru sanatatea lor" a precizat Domnul, Conf. Univ. Dr. Costel STANCIU, Presedinte APC Romania

Foto: www.midav.ma
Sursa: APC Romania




Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.65 din 5 - 23 voturi.

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre aditivi alimentari

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre glutamat monosodic

Spune-ne opinia ta despre "7 aditivi alimentari din conservele de peste"

Pentru a putea comenta trebuie sa fiti de acord cu Termeni si conditiile site-ului.


1 + 1 =


Ce au spus ceilalti utilizatori despre "7 aditivi alimentari din conservele de peste"

Poenaru Mihai @ 03-Mar-2016
"Ar fi fost foarte util sa fie mentionate acele produse (marca de piata "Granmare","Nixe"etc.),care contin aditivii periculosi. Astfel a fost de pilda, postat pe net ce aditivi contin tipurile de ciocolata de la Lidl si am renuntat sa consum ciocolata cu crema de fructe. Alt exemplu, util pt fetefemei:rujurile de la cele mai scumpe firme( "LOreal","Grenier" etc),contin cantitatea cea mai mare de plumb!"

Cele mai citite articole

Chiar daca noi ne concentram pe pandemie, probleme financiare si redeschiderea scolilor, e bine sa ...
Ministerul Sanatatii (MS) anunta ca incepe campania de vaccinare gratuita. Iata cum puteti obtine ...
Accesul unei tinere in celebru Musee d'Orsay din Paris a fost interzis din cauza decolteului. Iata, ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
Aproape am renunțat în viață când soțul meu a spus că vrea divorțul pentru că a ...
CUPLU = 2 Daca unul dintre parteneri face incearca totul, insa celalalt nu face NU INCEARCA ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Detoxifiere sanatoasa. Ghid complet pentru femei
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0