Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

7 retete de supe pentru sezonul rece

de Alina Ilie la 2016-10-12
7 retete de supe pentru sezonul rece
In anotimpul rece, supele de legume sunt ideale pentru a tine la distanta raceala si gripa. Hranitoare si usor de digerat, echilibreaza metabolismul si intaresc sistemul imunitar. Nu sunt greu de preparat si reprezinta o excelenta sursa de vitamine si minerale.


Supa de linte

Lintea este o sursa excelenta de proteine, fibre si alte substante nutritive. Te ajuta sa iti mentii greutatea la limite normale si protejeaza sanatatea inimii. Specialistii spun ca femeile aflate la menstruatie au nevoie de alimente bogate in fier, iar lintea este o sursa excelenta. Fierul este o componenta integranta a hemoglobinei, care transporta oxigenul de la plamani la toate celulele corpului, si este, de asemenea, o parte importanta a sistemelor enzimatice pentru producerea de energie.

Iata cum se prepara supa de linte>>

Supa de naut

Nautul are capacitatea de a reduce in mod natural colesterolul rau din organism si nivelul trigliceridelor, prevenind astfel afectiunile cardiovasculare. Poate substitui carne.

Fitonutrientii din compozitia sa ajuta la stabilizarea glicemiei, prin urmare nautul poate fi consumat de persoanele care sufera de diabet.

Afla aici cum se pregateste supa de naut>>

Supa de broccoli si spanac

Spanacul si broccoli au putine calorii si un continut ridicat de fibre. Asa cum stiti, fibrele ofera o senzatie de satietate pentru mai mult timp si imbunatatessc digestia. Mai mult, regleaza nivelul de insulina din corp si previne diabetul.

Iata o reteta ideala pentru sezonul rece: supa-crema de broccoli si spanac!

Supa de rosii

A fost demonstrat stiintific faptul ca antioxidantii prezenti in rosii ofera protectie impotriva cancerului (de colon, prostata, san, endometrial, pulmonar). Sunt o sursa excelenta de antioxidanti, fibre dietetice, minerale si vitamine. Avand in vedere toate calitatile lor, dieteticienii si nutritionistii le recomanda in controlul colesterolului si in curele de slabire.

Pentru a te bucura de toate beneficiile lor, consuma suc proaspat de rosii facut in casa sau poti incerca reteta lui Jamie Oliver de supa crema de rosii>>

Supa de usturoi

De ce sa apelezi la medicamente pentru tratarea bolilor si afectiunilor cand ai la indemana un excelent remediu naturist? Usturoiul scade riscul de boli cardiovasculare, cancer, astm, raceala, gripa, previne afectiunile pielii, asa ca profita din plin de beneficiile sale prin includerea in cat mai multe preparate culinare.
Datorita proprietatilor sale de vindecare, usturoiul este un aliment care nu trebuie sa iti lipseasca din casa.

Iata cum se prepara supa de usturoi>>

Supa de sfecla rosie

Sfecla rosie este o sursa de betaina si vulgaxantina, doi fitonutrienti cu proprietati antioxidante, antiinflamatorii si detoxifiante. Nutrientii ajuta la protejarea impotriva bolilor de inima, malformatiilor congenitale si a cancerului.

Pregateste la cina, pentru familia ta, supa-crema de sfecla rosie!

Supa de morcovi cu usturoi si chimen

Bogat in vitamine si saruri minerale, morcovul sustine imunitatea naturala, crescand rezistenta fata de infectii. Mai mult, in combinatie cu usturoiul si chimenul, regleaza tranzitul intestinal si detoxifica intestinele.

Vezi AICI cum se prepara supa de morcovi cu usturoi si chimen>>

Foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.86 din 5 - 7 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre supa de rosii

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre supa crema

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre supa de legume

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0