Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

9 alimente sanatoase pentru copilul tau

9 alimente sanatoase pentru copilul tau
Alimentatia sanatoasa si echilibrata este esentiala pentru dezvoltarea copiilor. Descopera prin randurile de mai jos o lista cu alimentele ce nu ar trebui sa lipseasca din dieta copilului tau.


Alimentatia sanatoasa si echilibrata este esentiala pentru cresterea si dezvoltarea armonioasa a copilului tau. Alimentele pe care le consuma zilnic au un rol important in mentinerea starii de sanatate.
Parintii trebuie sa acorde o atentie deosebita alimentatiei si sa le includa in dieta branza tofu, rosii, iaurt grecesc, varza, somon, cacao, fasole, busuioc si scortisoara, scrie CNN.com.
Branza tofu
Este foarte hranitoare si reprezinta o sursa importanta de fier, calciu, magneziu. Branza tofu poate fi taiata cubulete si adaugata in salate, in omleta sau folosita la prepararea deserturilor.
Rosii
Rosiile contin licopen, o substanta care protejeaza impotriva cancerului. Combinarea rosiile bio cu uleiul de masline ajuta organismul sa absoarba mai bine licopenul.
Iaurt grecesc
Iaurtul grecesc, sarac in grasimi, contine bacteriile sanatoase care stimuleaza imunitatea si imbunatatesc digestia. In plus, iaurtul grecesc are de trei ori mai multe proteine decat alte tipuri de iaurt. Dupa varsta de 1 an, poti adauga in iaurtul copilului si o lingurita de miere pentru a fi mai dulce.
Varza
Varza, broccoli si conopida sunt legume crucifere pe care copiii le prefera. Acestea contin fitonutrienti despre care se stie ca previn cancerul si imbunatatesc digestia. De asemenea, varza elimina toxinele din organism.
Somon
Somonul contine acizi grasi omega 3 despre care se stie ca stimuleaza dezvoltarea creierului, alunga depresia si au proprietati antiinflamatorii. Este foarte gustos, iar gatit cum trebuie, la cuptor, alaturi de legume, este o alegere potrivita pentru o masa usoara si hranitoare. Iata cum se prepara somonul la cuptor cu legume!
Cacao
Cacaua are printre cele mai mari concentratii de flavonoide, compusi care mentin tensiunea arteriala la limite normale. O puteti presara peste prajiturile de casa sau o puteti pune in lapte.
Fasole
Fasolea este o sursa de proteine, fibre si calciu. Cu cat fasolea este mai inchisa la culoare, cu atat mai bine, spun nutritionistii. De asemenea, previne bolile de inima si tine colesterolul la limite normale (aceastea nu sunt probleme cu care sa se confrunte doar adultii).
Busuioc
Busuiocul este bogata in antioxidanti - vitamina A, C si K -, dar si fier, potasiu si calciu. Cercetarile arata ca ajuta digestia si alunga durerile de cap. Presara peste paste sau mancarurile cu pui busuioc proaspat tocat marunt. Iti propunem o reteta foarte gustoasa de supa de rosii cu busuioc, care se prepara foarte usor.
Scortisoara
Cercetarile arata ca acest condiment regleaza nivelul zaharului din sange si furnizeaza energie copiilor. Poate fi presarata peste cerealele cu lapte.
Aromat si hranitor, orezul cu lapte si scortisoara este un desert ideal pentru copilul tau.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.88 din 5 - 4 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre rosii

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre iaurt grecesc

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre somon

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre alimentatie sanatoasa

Cele mai citite articole

Te-ai simtit vreodata coplesita de haosul din locuinta ta si nu ai stiut cum sa faci fata ...
Semintele de chia nu sunt doar o sursa bogata de nutrienti esentiali, ci si un ingredient versatil ...
Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0