Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Alergiile la alimente sunt in crestere

Alergiile la alimente sunt in crestere
In ultimii 10 ani, studiile au arătat ca numarul de copii cu alergie la alune, nuci sau arahide s-a dublat, iar cazurile cu alergie la alimente au crescut cu 18% la copii. Nu pot exista insa niste estimari exacte, pentru ca de multe ori aceste cazuri nu sunt raportate decat atunci cand sunt foarte grave, si nici toate substantele alergene nu pot fi identificate, pentru ca sunt prea multe.


Medicii folosesc diferite teste alergologice si de sange pentru a detecta o anumita alergie, insa rezultatele testelor sunt de multe ori neclare sau intelese gresit.

Clar este faptul ca apar din ce in ce mai multe reactii alergice la alimente, si acest lucru nu ar trebui sa fie surprinzator, avand in vedere toate substantele periculoase si cancerigene care au fost folosite in fabricarea multor dulciuri, sucuri asa-zis naturale, mezeluri, etc. Sistemul de etichetare al produselor le-a permis producatorilor sa evite legea, si asa incompleta. E-urile cu care ne-am obisnuit atat au fost brusc inlocuite cu denumirile substantelor chimice, imediat ca oamenii au inceput sa acorde mai multa atentie etichetelor.

Una din explicatiile preferate de cei care consuma astfel de produse este ipoteza igienei. Din punctul lor de vedere, o societate prea curata impiedica organismul sa intre in contact cu o gama larga de microorganisme, astfel ca el interpreteaza proteinele din mancare drept invadatori.

Alta teorie, propusa de un medic chiar, se refera la consumarea alimentelor: evitarea anumitor produse la o varsta mica poate creste riscul de a face o alergie mai tarziu.

 

Medicii le recomanda parintilor sa introduca hrana solida numai cand bebelusii au 4-6 luni. De asemenea, alimentele noi trebuie introduse pe rand, cate unul odata si la cateva zile distanta, pentru ca observa aparitia unor simptome

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

de SuntFericita.ro
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre alergie

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre nuci

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre arahide

Cele mai citite articole

Pietrele la rinichi, infectiile de tract urinar sau cancerul renal sunt doar cateva dintre ...
Imbunatatirea digestiei este un proces de durata, care presupune o grija si o atentie amanuntita in ...
Cand ai fost diagnosticat cu diabet deja te gandesti ca trebuie sa renunti la toate placerile ...
Slabeste rapid
si scapa de toxine!
Iti oferim un Raport Special GRATUIT
"Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
Citeste zilnic GRATUIT totul despre sanatate, frumusete, stil!
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016