Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Greseli de curatare a tenului care duc la imbatranirea pielii

de Sunt Fericita la 2019-08-19
Greseli de curatare a tenului care duc la imbatranirea pielii
Trebuie sa le eviti! Aceste greseli de curatare a tenului pot avea un efect nedorit. Imbatranirea pielii este ceva ce ti se poate intampla cu usurinta, daca ai astfel de obiceiuri.


Specialistii in ingrijire si intretinere au evidentiat cele mai comune patru greseli pe care le fac femeile cu privire la curatarea tenului. Le gasesti mai jos.
 
1. Cand stergi machiajul, nu cureti tenul
 
Multe femei care nu respecta pasii de indepartare completa a machiajului, conform Debra Jaliman, medic dermatolog din New York. Specialista recomanda indepartarea rimelului si fardurilor aplicate pe pleoape cu ajutorul produselor special concepute pentru pielea sensibila din jurul ochilor. Urmatorul pas, conform Dr. Jaliman, este indepartarea machiajului intregii fete si insistarea asupra punctelor cheie sprancene, nas si gura. Odata ce machiajul este indepartat, putem trece la pasul doi, curatarea tenului cu ajutorul produselor dedicate.
 
2. Nu ignora poluarea
 
Chiar daca a fost efectuata inca de seara, rutina de indepartare a machiajului si curatarea tenului, pe parcursul noptii nivelul de bacterii existente pe piele creste, asa incat curatarea tenului trebuie efectuata din nou, dimineata.
 
Tenul are nevoie de aceasta rutina pentru a indeparta nu numai machiajul, ci si murdaria si excesul de sebum.
 
In plus, poluarea este unul dintre factorii care contribuie la imbatranirea prematura a tenului, iar cercetarile efectuate pe aceasta tema arata ca anumiti compusi din aer, fumul de tigara si compusii organici volatili afecteaza stratul de colagen si declanseaza pigmentarea tenului. In acest sens, efectuarea pasilor de curatare a tenului dimineata si seara poate ajuta la combaterea aparitiei semnelor de imbatranire a pielii.
 
3. Spalarea tenului cu apa incalzita
 
Apa calda ne ofera confort, insa poate indeparta stratul natural de ulei al tenului, lasand pielea uscata si iritata. In schimb, este recomandat sa efectuati curatarea cu apa calduta si apoi sa clatiti tenul cu apa rece, pentru stimularea circulatia sangelui ce ajuta la regenerarea celulelor, este de parere David Bank, medic dermatolog din Mount Kisco, New York.
 
4. Utilizarea produselor de curatare si exfoliere prea puternice
 
Exfolierea tenului este recomandat a fi efectuata de doua ori pe saptamana pentru a avea un ten stralucitor. Acest procedeu de curatare a tenului ajuta la indepartarea celulelor moarte si permite produselor utilizate pentru sanatatea tenului sa fie mai usor absorbite in piele.
 
Specialistii recomanda evitarea produselor abrazive ce ar putea provoca micro leziuni. In plus, utilizarea produselor cosmetice tonice trebuie tamponate pe toata suprafata tenului fara a freca pielea, pentru a evita aparitia iritatiilor ce pot cauza mancarimi si facilita aparitia cosurilor.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre ten

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre spalare

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre exfoliere

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0