Nutritionistii spun ca un mic dejun copios reduce probabilitatea de a simti nevoia unei gustari in timpul zilei, miscorand riscul de obezitate. Mai mult decat atat, spun specialistii in nutritie, contribuie la scaderea nivelului de insulina si glucoza din organism, prevenind diabetul si reducand riscul de boli cardiace.
"Studiile arata ca masa principala a zilei, micul dejun, lipseste la jumatate dintre romani. Or, este bine de stiut ca un mic dejun sanatos ne da energie, iar lipsa acestuia ne va face sa mâncam de doua ori mai mult la prânz sau seara. Sa nu creada cineva ca daca renunta la micul dejun slabeste, nici vorba de asa ceva, din contra, exista riscul de ingrasare", a explicat profesorul Nicolae Hancu, medic specialist in diabet, nutritie si boli metabolice.
Studiile de specialitate arata ca una dintre cauzele care duc la diagnosticarea pacientilor cu diabet zaharat este lipsa micului dejun.
"Cauzele care duc la aparitia acestei boli sunt stilul de viata nesanatos, alimentatia, lipsa de exercitiu fizic", a spus seful Centrului Clinic de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice Cluj-Napoca, Ioan Andrei Veresiu.
Studiul cercetatorilor de la Universitatea Tel Aviv a fost realizat pe un esantion de 93 de femei obeze si s-a desfasurat pe parcursul a 12 saptamani. Voluntarele au fost impartite in 2 grupuri: primul grup a optat pentru un pranz copios, iar celalalt, pentru o cina bogata. In medie, pe zi consumau 1.400 de calorii.
Astfel, grupul care a optat pentru un mic dejun copios a inregistrat o scadere a nivelurilor de grelina, un hormon al apetitului, insulina, glucoza.
Dupa incheierea studiului, persoanele care au optat pentru un mic dejun bogat au pierdut in greutate, in medie, 8,6 kilograme. Voluntarele care au optat pentru o cina copioasa au slabit, in medie, 3,5 kilograme.
De asemenea, circumferinta taliei s-a redus cu 8,3 centimetri in cazul primului grup, comparativ cu 3,8 centimetri in grupul al doilea.
Sursa: Mediafax
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate
Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h

Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.
Newsletter GRATUIT SuntFericita
Aboneaza-te acum GRATUIT si primesti imediat Raportul Special "Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
