Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Poti scapa de vergeturi?

Poti scapa de vergeturi?
Vergeturile apar in urma unei schimbari bruste a greutatii corporale, cum ar fi cea care are loc in timpul unei sarcini, in perioada pubertatii sau a unei ingrasari masive, indiferent de cauza. 90% dintre femeile insarcinate fac vergeturi pe abdomen, solduri si coapse si, din nefericire, acestea par a se mosteni (daca mama ta are vergeturi, exista riscuri mari sa faci si tu).


Alunga insa teama. Exista anumite tratamente care pot preveni vergeturile, care le pot reduce si pe cele vechi, si pe cele noi. Vezi mai jos o lista a pasilor pe care-i poti face, de la cei mai simpli, la cei mai complecsi.
1. Foloseste o crema grasa. Gandeste-te ca pielea ta trebuie sa se intinda destul de mult, asa ca este foarte probabil sa se si rupa (de aici si vergeturile). Poti preveni dezastrul daca iti hidratezi mereu pielea. Concentreaza-te pe vergeturile care sunt inca rosii si care poate nu se vor permanentiza. Daca te temi de chimicalele care exista in produsele de pe raftul de cosmetice din magazine, fa-ti acasa un amestec de ulei de germeni de grau, ulei de masline si aloe vera. 
2. Foloseste Retinolul. Un studiu recent al Universitatii Michigan arata ca cei care folosesc crema cu retinol pe vergeturile proaspete au rezultate senzationale. Retinolul genereaza regenerarea colagenului (ale carui rupturi la nivel subcutanat duc la aparitia striatilor).
3. Foloseste acid glicolic. Si acesta creste productia de colagen si face pielea mai elastica. Acidul glicolic este folosit ca ingredient in produse cosmetice de peeling. Este sigur pentru a fi folosit si in timpul sarcinii, dar trebuie sa fii atenta sa nu te expui la soare dupa aplicarea acestuia.
4. Combina acidul glicolic cu retinolul. Folosite impreuna, acestea imbunatatesc dramatic aspectul vergeturilor. Trebuie insa sa-ti pregatesti pielea cu un tratament numai cu retinol. Nu folosi insa retinol daca esti isnarcinata sau alaptezi. 
5. Incearca vitamina E uleioasa. Se spune despre aceasta ca ar fi tratamentul minune pentru vergeturi, studiile aratand ca are cea mai mare eficienta in cazul femeilor care au nascut. Pentru a putea aplica pe piele, amesteca uleiul cu crema ta de corp.
6. Foloseste uleiuri esentiale. Nu exista niciun studiu care sa le ateste eficienta, dar multe femei le folosesc pe post de remediu contra vergeturilor. Iata cateva exemple: uleiul de lavanda, de trandafir, de smirna sau de geranium.
7. Tratamente cu laser. Daca zona afectata este mare si inestetica, poti apela la laser care incalzeste stratul subcutanat, stimuland productia de colagen si reducand striatiile.
8. Te-ai gandit la abdominoplatie? Singurul mod sigur de a scapa de vergeturi este sa faci abdominoplatie. Pregateste-te insa pentru a plati substantial,fii atenta la riscuri (caci este o operatie majora) si la perioada lunga necesara recuperarii (2-4 saptamani de concediu si 3-6 luni pana la recuperarea completa).
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.3 din 5 - 10 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre frumusete

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre ingrijirea corpului

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre vergeturi

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0