Ingrediente benefice pentru bebelusii cu piele atopica
Printre cele mai benefice ingrediente pentru pielea atopica a bebelusilor se numara uleiurile naturale bogate in acizi grasi Omega 3 (pentru a calma, hrani si proteja pielea delicata si uscata), ceramidele,(care intaresc bariera naturala de protectie a pielii), Licochalcone A [1] si ovazul coloidal - acestea din urma fiind cunoscute pentru proprietatile lor de hidratare intensiva, bogatia in vitamine si nutrienti, efectul calmant si capacitatea de a reduce inflamatia.
La polul opus, ingredientele nocive, care ar trebui identificate pe etichetele produselor destinate ingrijirii bebelusilor si, totodata, evitate sunt urmatoarele: parfumul, colorantii sintetici, ftalatii, parabenii, formaldehida, sulfatii si propilen glicolul - toate acestea putand cauza iritatii si alergii la copii si adulti. [2]
Si totusi, oricat de sigure ar parea anumite produse pentru copii, pentru a preveni orice risc se recomanda testarea produsului dorit pe o portiune mica de piele. Daca, timp de 24 de ore de la aplicare nu se observa nicio reactie alergica, atunci produsul poate fi utilizat in continuare pentru ingrijirea pielii bebelusului.
Produse de ingrijire recomandate pentru rutina de ingrijire a bebelusilor cu pielea atopica
Ingrijirea pielii atopice a bebelusilor necesita produse specifice, care sa tina cont de sensibilitatea acesteia. Este important sa alegi creme hidratante, balsamuri, lotiuni, sampoane si sapunuri cu ingrediente naturale si delicate pentru pielea sensibila a micutilor. Evitand produsele cu parfumuri puternice si ingrediente potential iritante, precum alcoolul sau parabenii, vei preveni exacerbarea simptomelor atopiei. [1]
Alegerea produselor cu ingrediente sigure si hipoalergenice poate avea un impact semnificativ asupra starii pielii atopice. Acestea pot ajuta la calmarea si hidratarea tesutului cutanat, reducand astfel inflamatia si disconfortul. Este de evitat, insa, folosirea produselor care contin alcool, parfumuri puternice sau coloranti, acestea agravand simptomele.
Pentru a obtine cele mai bune rezultate, este esential ca toate aceste produse pentru dermatita atopica la copii sa fie utilizate corect. In general, ele ar trebui aplicate zilnic, dupa fiecare baie sau in functie de indicatiile medicului pediatru. Cremele hidratante se aplica intr-un strat generos imediat dupa baie, cand pielea este inca umeda (pentru a se mentine hidratata), in timp ce sapunurile si sampoanele ar trebui sa fie folosite cu moderatie, evitand astfel supraincarcarea pielii cu produse potential iritante.
Greseli de evitat in ingrijirea pielii atopice a micutilor
Dincolo de folosirea unor produse adecvate, una din cele mai des intalnite greseli in ingrijirea pielii atopice la bebelusi consta in expunerea necontrolata la soare a micutilor - mai precis, fara aplicarea unei creme cu SPF in prealabil si in afara orelor recomandate de catre dermatologi. In absenta protectiei, ultravioletele pot irita pielea sensibila a copiilor, cauzand roseata si disconfort si agravand simptomele specifice dermatitei atopice. [2]
O alta greseala frecventa este aceea a baii prea lungi sau prea fierbinti. In ambele cazuri, pielea atopica se poate usca excesiv, manifestarile acestei afectiuni agravandu-se. Recomandarea este ca baia sa nu dureze mai mult de 10-15 minute si apa sa fie calda, nu fierbinte.
Ingrijirea pielii atopice la bebelusi poate fi o provocare, dar evitarea acestor greseli comune si utilizarea produselor potrivite sunt doua modalitati prin care putem mentine sanatatea pielii copiilor, gestionand eficient simptomele.
Surse:
- “Atopic Dermatitis in Babies and Children – How to Calm and Care for Young Skin.” Eucerin.com, Eucerin, 5 June 2024, int.eucerin.com/skin-concerns/atopic-dermatitis/atopic-eczema-in-babies. Accesat la 28.08.2024.
- Meisser, Morgan. “Choosing Safe Ingredients in Baby Skin Care Products.” Healthline, 12 Nov. 2020, www.healthline.com/health/baby/baby-skin-care-ingredients#choosing-safe-products. Accesat la 28.08.2024
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate
Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...
valabila 48h
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!