Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Boli pe care copiii le pot lua de la gradinita

de SuntFericita.ro la 2018-08-17
Boli pe care copiii le pot lua de la gradinita
Contactul direct cu factorii externi si cu alti copii, poate fi mediul propice pentru dezvoltarea catorva boli frecvente in cazul celor mici. Nu ai o imunitate puternica, sunt sensibili in fata bacteriilor si se pot imbolnavii foarte usor. Mersul la gradinita sau la scoala poate duce la nenumarate imbolnaviri, mai ales daca spatiile nu sunt bine igienizate.


Nu se intampla nimic grav, insa chiar si o mica raceala este resimtita mult mai greu de catre un copil, mai ales ca aceasta se manifesta diferit de la caz la caz. Iata care sunt bolile cu care se confrunta cel mai des cei mici, de multe ori din cauza mediilor in care isi desfasoara activitatea zilnica.
 
Conjunctivita. Este caracterizata prin aparitia inflmatiilor la nivelul pleoapelor, dar si la nivelul  membranei conjunctive. Se intalneste cel mai des la copii din cauza produselor cosmetice cu care intra in contact, bacteriilor, factorilor alergeni, poluare, etc. La gradinita este mediul propice pentru aparitia conjunctivitei, aceasta fiind si o boala care se transmite foarte usor de la o persoana la alta. Semanifesta prin usturimi la nivelul ochilor si prin lacrimari tot mai dese.
 
Gripa. Cunoastem o multime de cazuri in care cei mici s-au imbolnavit la gradinita de gripa. Apare foarte des in institutii si pentru ca se transmite usor de la un copil la altul. Gripa se cunoaste in momentul in care apar durerile musculare, de care se plange copilul, frisoanele, febra, scaderea apetitului, migrene, etc. Exista si cazuri de gripe mai pacatoase care se manifesta si prin tuse, durere in gat, dureri abdominale sau diaree. Este foarte important sa il inveti pe cel mic sa se spele pe maini ori de cate ori se aseaza la masa, de cate ori iese de la toaleta sau de cate ori pune mana pe diverse obiecte. De asemenea, un adult trebuie sa ii explice copilului de ce nu este bine sa foloseasca aceleasi tacamuri precum colegul lui, pentru a evita raspandirea bacteriilor.
 
Raceala. Virusii din mediul extern se raspandesc cel mai usor la copii, iar daca vorbim despre spatii deschise cu mai multi copii infectati, atunci este mai mult ca sigur ca raceala se transmite.  Raceala la copii se manifesta prin tuse, nas infundat, dureri de cap, dar si ameteli sau alte simptome. Este important sa iti feresti copilul de alti copii deja infestati cu raceala si sa te asiguri ca acesta beneficiaza de o dieta echilibrata, bogata in vitamine, proteine, calciu, grasimi esentiale.
 
Gastroenterita. Durerile stomacale de care se plang cei mici apar de multe ori din cauza infectiilor, bacteriilor sau virusilor cu care copiii intra in contact. Gastroenterita se manifesta prin iritarea mucoasei stomacale si afecteaza in mod direct digestia si tractul intestinal. Se transmite usor de la un copil la altul, mai ales daca nu exista o igiena corespunzatoare. 

Sursa foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
In slujba coroanei


Volumul memorialistic & 39;In slujba coroanei& 39; ne invita sa cunoastem perspectiva personala a autorului dl Dan Ion Lazar membru al echipei ce a insotit Familia Regala la revenirea in tara ca martor si participant direct la evenimentele petrecute atunci dar si mai tarziu la activitatile Casei Regale Romane Aflam intai despre...

Oferta Speciala
valabila 48h

de SuntFericita.ro
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Cunoscuta initial ca o arta martiala originara din China, Tai Chi este o practica extrem de ...
    Grasimea de la nivelul abdomenului este inamicul numarul unu al femeilor care isi doresc o talie de ...
    Proteinele, pentru majoritatea oamenilor inseamna o portie de carne carne, sursa sigura pe care ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016