Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum ne pregătim tenul pentru primăvară

Cum ne pregătim tenul pentru primăvară

Schimbarea anotimpului sensibilizează pielea şi implică folosirea unor cosmetice mai uşoare. După agresiunile la care a fost supus în timpul iernii, tenul va avea nevoie acum de produse speciale. Primele riduri, înroşirile şi pistruii impun o grijă aparte.

Toate anotimpurile aduc cu ele schimbări, dar primăvara este, prin excelenţă, perioada revigorării pe toate planurile, fie că este vorba de natură, de psihic sau de pielea noastră. Ieşit din „hibernare”, tenul va avea nevoie de puţin ajutor pentru a arăta aşa cum ne dorim.

„Variaţiile de temperatură şi vântul iernii determină uscarea excesivă a tenului şi sensibilizarea lui, astfel că, primăvara, pielea se înroşeşte cu uşurinţă, iar ridurile sunt mai vizibile. Trebuie acordată o atenţie sporită ritualului de îngrijire, folosind un demachiant adecvat, de preferat unul pentru ten sensibil”, spune medicul dermatovenerolog Oana Clătici de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti.

În plus, persoanele cu vârste de peste 30 de ani trebuie să folosească o cremă antirid. „Este important să acordaţi atenţie zonei din jurul ochilor, care este sensibilă şi se ridează prima. Aceasta trebuie îngrijită zilnic, cu demachiant şi cu cremă specială pentru ochi, diferită de crema de faţă, chiar de la vârsta de 18 ani”, completează medicul.

Atenţie la alergii!

În acest sezon, pielea sensibilă poate avea probleme din cauza apariţiei polenului. Pe faţă pot apărea zone de roşeaţă, asociate cu senzaţia de mâncărime, astfel că este important să facem o vizită medicului dermatolog sau alergolog.

Tot primăvara pot să apară eczemele, iritaţiile, dar şi pistruii şi alte pigmentări. Acestea sunt motive în plus pentru care este bine să ne amintim de importanţa folosirii unor creme cu factor de protecţie solară (FPS) de minimum 15. Odată apărute pe faţă, semnele lăsate de soare se pot estompa şi elimina, în timp, cu ajutorul produselor depigmentante, după care este obligatoriu să folosim protecţie solară.

Sursa: Infoportal

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0