Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Piata asigurarilor private de sanatate a crescut cu 35% la inceputul anului 2011

Piata asigurarilor private de sanatate a crescut cu 35% la inceputul anului 2011
Valoarea primelor brute subscrise in primele trei luni ale anului 2011 a crescut cu 35,57%, de la 5,35 milioane lei la 7,25 milioane lei, potrivit datelor Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA). Cresterea a intalnit asteptarile analistilor de asigurari, care, dupa perioada de scadere din 2010, preconizau o apreciere de 30% pentru sectorul asigurarilor private de sanatate in 2011.


Explicatia pentru aceasta crestere este aceea ca asiguratorii s-au adaptat fluctuatiilor pietei si au pus la dispozitia clientilor o gama si mai larga de polite de asigurari private de sanatate, cu preturi variate, calculate in functie de complexitatea serviciilor oferite. Intr-o perioada de criza in care totul se misca si se schimba rapid,  Atat asigurarile corporate, cat si cele individuale s-au diversificat pentru a veni in intampinarea clientilor cu venituri ridicate, care doresc servicii de sanatate complete, dar si pentru a multumi clienti cu venituri mai mici, in cautare de polite de asigurari de tip basic.
 
In ceea ce priveste viitorul pietei de asigurari private de sanatate din Romania, expertii in asigurari estimeaza ca piata aceasta are un potential mare de crestere, de la o valoare de sub 10 milioane de euro in prezent la cateva sute de milioane de euro in urmatorii ani, cu conditia ca autoritatile guvernamentale sa inceapa reforma sistemului de sanatate publica.
 
In acest moment, opt milioane de romani platesc asigurari de sanatate, insa cei care cer servicii medicale se ridica la 18 milioane, arata statisticile Casei Nationale de Asigurari de Sanatate si ale ANAF. Dintre acestia, peste 140.000 de persoane fizice, 632 de companii mari si alte 157.358 firme mici si mijlocii au adunat numai la nivelul anului 2009 datorii de peste 451,3 milioane de euro la fondul asigurarilor sociale de sanatate.
 
Asadar, in cazul in care contributiile pentru asigurarile de sanatate pe care angajatorii si angajatii trebuie sa le plateasca catre stat ar trece in sectorul privat, atunci ar fi deblocate aproximativ cinci miliarde de euro, cat reprezinta bugetul asigurarilor sociale din Romania la momentul actual, potrivit datelor CSA.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
    O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este importanta pentru mentinerea ...
    In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0