Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Rolul tau ca parinte

Rolul tau ca parinte
Doamne, asta e greu! Ai un rol si e important, dar cum il definim? Cum il facem real pentru tine astfel incat sa te impaci cu el, sa-l pui in practica? Steve Biddulph, cel care a scris „Cum se cresc baietii“ si alte carti despre rolul de a fi parinte, spunea recent intr-un interviu citat in ziar ca sarcina noastra ca parinti este de a-i tine in viata pe copiii nostri pana cand sunt destul de mari sa se ajute singuri... Daca esti destul de nebun sa iti iei rolul de parinte, atunci semnezi un contract invizibil cu copiii tai de a le oferi si a le aduce ce este mai bun posibil. Si nu ma refer neaparat la chestii materiale. Misiunea ta, daca alegi sa o accepti, este de a fi tot ceea ce se cer unui foarte bun parinte. Vei incuraja, vei sprijini, vei fi bland, rabdator, educativ, vei fi loial, onest, grijuliu si iubitor. Trebuie sa te asiguri ca ei primesc cea mai buna hrana pentru copii in crestere. Le vei da cea mai buna educatie in raport cu talentele si indemanarile pe care le au. Scopul tau va fi de a le dezvolta interesele in toate domeniile, si nu numai in acelea de care esti tu atras. Vei stabili limite clare asfel incat ei sa stie ce e una sau alta, ce pot si ce nu pot face – si prin niveluri clare si acceptabile de disciplina, in caz ca le depasesc. Iti vei adapta gradul de supraveghere conform varstei lor – cei mici au nevoie de mai multa supraveghere decat cei mari. Le vei crea intotdeauna un mediu sigur la care sa se intoarca – indiferent de problemele in care au intrat in lumea mare si rea de afara. Vei fi ferm, iubitor, altruist, grijuliu si responsabil. Le vei stabili standardele, iar tu vei fi modelul lor. Nu vei face sau nu vei spune nimic de care n-ai fi mandru daca ei ar afla. Le vei lua apararea, ii vei proteja si ii vei tine in deplina siguranta. Le vei largi imaginatia si ii vei hrani cu stimuli astfel incat sa creasca fiind creativi, entuziasmati fata de lume si nerabdatori sa plece. Ii vei aproba, le vei dezvolta respectul de sine, le vei cultiva increderea. Ii vei trimite in lume fiind culti, fiind educati, politicosi, binevoitori, membri productivi ai societatii. Si cand vine timpulsa-si ia zborul, ii vei ajuta sa impacheteze si vei continua sa-i ajuti pana se pun pe picioare (sau ar trebui sa fie aripi?) Nu-i mare lucru de facut, intr-adevar:)

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0