Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Top 5 obiective turistice din Paris

de Sunt Fericita la 2019-04-01
Top 5 obiective turistice din Paris
Cunoscut drept orasul romantismului, orasul Paris este, de departe, destinat artei si bunului gust. Vizitat de milioane de turisti anual, Parisul atrage datorita obiectivelor turistice de exceptie care te invata ce inseamna frumosul dus la extrem, dar si arta exceptionala. Mai jos iti prezentam cinci obiective turistice pe care trebuie neaparat sa le vezi cand mergi sa vizitezi orasul Paris!


Parisul este o metropola in care vei reusi sa vezi cum vechiul si noul s-au imbinat atat de frumos, vei descoperi opere antice, dar si ultra moderne adaptate secolului in care traim. Orasul aerisit si lipsit de aglomeratia urbana, cartierele curate, terasele pariziene si cladirile cochete din otel si sticla, toate te vor fascina imediat cum vei ajunge la Paris. Insa, iata ce trebuie cu adevarat sa iti treci pe lista de calatorie!
 

5 Obiective turistice de vizitat in Paris


Turnul Eiffel. Bineinteles, cel mai important si renumit obiectiv turistic din Paris este turnul Eiffel. Construit special pentru o expozitie, Expozitia Universala care marca 100 de ani de la Revolutia Franceza, turnul Eiffel este cea mai inalta constructive din lume, cu 324 de metri. Poate fi vizitat, iar privelistea Parisului poate fi vazuta din trei niveluri: de la 57 de metri, 115 metri si 276 de metri, ultimul nivel unde este permis accesul publicului.

 
Muzeul Luvru. Candva resedinta regilor Frantei, muzeul Luvru este acum palatul care gazduieste opera de arta cu adevarat exceptionale din intreaga lume, din perioade diferite. Vei gasi in interior cele mai renumite opera de arta precum: Mona Lisa sau scluptura Venus din Milo, dar si multe opere care au foste realizate de artisti ce au initiat curente in arta la vremea respectiva.

 
Catedrala Notre-Dame. O catedrala impunatoare care iese in evidenta datorita arhitecturii gotice cu adevarat spectaculoase. Notre-Dame dainuieste de sute de ani in Paris, in Ile de la Cite, insula situate imediata langa Sena. Constructia catedralei a durat aproape 200 de ani, iar vitraliile colorate o au in centrul atentiei pe Fecioara Maria. Mai ales ca “Notre Dame” se traduce prin “Doamna Noastra”. 

 
Bulevardul Champs-Elysees. Bulevardul este opera de arta a arhitectului Le Notre, autorul care a gandit si Gradinile Tuileries si gradinile de la Versailles. Este impartit in doua, iar parte inferioara incepe de la Place du Concorde, in timp ce partea superioara se continua pana la Arcul de Triumf. Bulevardul Champs Elysees este recunoscut si pentru magazinele de luc, hotelurile luxoase, cafenele si restaurant de top. 

 
Arcul de Triumf. Obiectivul turistic pe care il poti admira imediat cum te apropii de capatul bulevardului Champs Elysees. Este un obiectiv impunator si un monument care aminteste de reusita armatelor franceze si constituie reperul defilarii trupelor de Ziua Internationala a Frantei, pe data de 14 Iulie. Fara sa vrei il vei compara cu Arcul de Triumf din Bucuresti deoarece acesta din urma a fost proiectat avand ca sursa de insporatie monumental francez.

 
Bineinteles ca acestea nu sunt singurele obiective turistice cu adevarat spectaculoase din Paris. Sacre-Coeur si cartierul Montmartre, Centrul Pompidou, dar si Atelierul Brancusi din Paris si Panteonul trebuie trecute pe lista de atractii imediat cum ajungi in Paris.


Sursa foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
De dor de sufletul lui Andersen - Nichita Stanescu


Texte cu o circulatie foarte restransa si texte inedite ale poetului Nichita Stanescu – un mic tezaur care a stat ascuns vreme de decenii Volumul contine si un corp de texte originale recoltate din arhiva personala a autorului de sotia sa Comoara a fost pastrata de autor intr-un dosar pe coperta caruia a scris De dor...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Te-ai simtit vreodata coplesita de haosul din locuinta ta si nu ai stiut cum sa faci fata ...
    Semintele de chia nu sunt doar o sursa bogata de nutrienti esentiali, ci si un ingredient versatil ...
    Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0