Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

4 sfaturi practice pentru organizarea locuintei si pastrarea curateniei

de Sunt Fericita la 2024-04-19
4 sfaturi practice pentru organizarea locuintei si pastrarea curateniei
Te-ai simtit vreodata coplesita de haosul din locuinta ta si nu ai stiut cum sa faci fata situatiei? Viata noastra agitata ne poate aduce adesea provocari in ceea ce priveste mentinerea ordinii in casa. Poate ca e vorba de haine aruncate pe pat, vase murdare in chiuveta sau hartii imprastiate, toate acestea pot contribui la o stare de neliniste si stres. Totusi, aceste obstacole pot fi depasite prin intermediul unor solutii practice si usor de implementat.


In continuare, vei descoperi patru sfaturi care te vor ajuta sa obtii o casa curata si ordonata, fara sa te simti ingreunata de aceasta sarcina. 

1. Planificarea spatiului 

Primul pas din procesul de organizare a casei il reprezinta planificarea spatiului. Incepe prin evaluarea fiecarei camere si identifica zonele problematice sau cele supraaglomerate. Dupa aceea, prioritizeaza-le pe acelea care au nevoie de organizare in functie de importanta si necesitate. 


Gandeste-te la modalitati creative pentru a maximiza spatiul disponibil, cum ar fi rafturile suspendate, dulapurile modulare sau cutiile de depozitare. De asemenea, foloseste-te de orice spatiu disponibil, cum ar fi locul liber de sub pat, astfel incat sa adaugi zone suplimentare de depozitare, dar fara sa incarci incaperea. In plus, pentru bucatarie, poti opta pentru solutii inteligente, de tipul unei masini de spalat vase incorporabile, care va economisi spatiul si va contribui la mentinerea curateniei fara efort din partea ta. 

2. Organizarea si eliminarea lucrurilor nefolositoare 

In procesul de organizare, decluttering-ul reprezinta un pas important. Se recomanda sa pastrezi doar acele obiecte care iti sunt utile sau au o valoare sentimentala. Ia in considerare sa arunci lucrurile deteriorate si sa le donezi, vinzi sau reciclezi pe cele care nu iti mai sunt folositoare. Acest proces te va ajuta sa faci loc pentru obiectele cu adevarat importante si sa pastrezi ordine in locuinta. 

3. Sisteme eficiente de depozitare si organizare 

Dupa ce ai planificat spatiul si ai redus numarul de obiecte din casa, este momentul sa alegi niste organizatoare eficiente pentru lucrurile ramase. Poti opta pentru cosuri, cutii sau organizatoare speciale, in care sa depozitezi eficient obiectele din sertare, dulapuri sau alte spatii. 


Spre exemplu, in bucatarie poti folosi organizatoare modulare pentru a pastra in ordine sertarele cu ustensile sau cele cu condimente. In ceea ce priveste biroul, poti alege rafturi si suporturi pentru documente si obiectele de scris. Cutiile decorative sau suporturile pentru pantofi te pot ajuta sa organizezi eficient hainele si incaltamintea. 


Prin implementarea unor sisteme eficiente, vei reusi sa mentii mai usor ordinea si nu vei mai pierde timp cautand diverse obiecte. 

4. Mentinerea curateniei 

Creeaza-ti obiceiuri zilnice de curatenie, cum ar fi stergerea prafului, spalarea vaselor, aspirarea sau strangerea hainelor, pentru a pastra un mediu curat. In plus, este important sa iti organizezi timpul astfel incat sa incluzi in rutina ta de curatenie si sarcini mai complexe, cum ar fi stergerea geamurilor, curatarea covoarelor sau dezinfectarea si degresarea suprafetelor. 


Iti poti stabili un program saptamanal sau lunar pentru activitatile de curatenie si poti crea obiceiuri zilnice de organizare, precum aranjarea patului dimineata sau strangerea vaselor si curatarea bucatariei dupa fiecare masa. 


Poti implica intreaga familie in acest proces de curatenie prin distribuirea eficienta a sarcinilor. In acest fel, fiecare membru al familiei va participa la mentinerea ordinii in locuinta, ceea ce contribuie la dezvoltarea responsabilitatii, dar si a spiritului de echipa. 


In concluzie, ordinea si organizarea in locuinta sunt o modalitate prin care poti crea un mediu armonios, confortabil si placut pentru tine si familia ta. Aplicand tacticile descrise mai sus, vei reusi sa mentii casa curata si sa imbunatatesti calitatea vietii tale de zi cu zi. 


Sursa foto: Freepik


 


 


  


 


Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
7 Secrete japoneze pentru dezvoltare personala


Vrei sa schimbi in bine un aspect din viata ta Vrei sa te dezvolti in plan personal Vrei sa cresti ranadamentul echipei pe care o conduci Totul e posibil acum Foloseste disciplina japoneza Kaizen Principiile ei extrapolate in absolut toate domeniile vietii te ajuta sa te organizezi mai bine sa-ti planifici anumite activitati sa incluzi...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Cele mai citite articole

Candidoza vaginala este o infectie cauzata de ciuperca Candida albicans. Conform Organizatiei ...
Cu stilul de viata agitat si presiunile zilnice, activitatea fizica poate fi adesea pusa in plan ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0