Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Produse alternative pentru consumul de unt

de Camelia Diaconu la 2019-09-17
Produse alternative pentru consumul de unt
Un stil de viata dezechilibrat format din exces de grasimi si alimente procesate poate duce la cresterea colesterolului si la aparitia mai multo afectiuni cardiovasculare. Untul este unul dintre alimentele des folosite la gatit, nu este tocmai sanatos pentru organism, asa ca iata cu ce iti recomandam sa il inlocuiesti!


Intr-adevar, untul folosit in diferite preparate traditionale ofera un gust nemaipomenit de bun. Insa, un consum in exces de unt, mai ales in alimente prajite sau in prajituri cu mult zahar, poate provoca aparitia mai multor boli cardiace. Asta nu inseamna ca nu mai avem voie sa il consumam deloc. In cantitati reduse, untul nu iti poate face rau. Totusi, exista si alimente cu care poti inlocui consumul de unt, obtii acelasi gust bun si in primul rand nu iti periclitezi sanatatea. Iata care sunt acestea!
 
Avocado. Pe langa faptul ca este o sursa excelenta de grasimi nesaturate,  consumul de avocado poate duce si la reducerea colesterolului, a inflamatiilor si a riscului de hipertensiune. Poti inlocui untul din sandwich-uri cu cateva felii de avocado, poti pregati orice tip de prajitura cu piure de avocado in locul untului si vei descoperi un gust unic al preparatului. Poti folosi piure de avocado si pentru pregatirea piureului de cartofi sau in salate.
 
Piure de prune uscate. Prunele sunt excelente impotriva constipatiei, de asmenea, sunt o sursa numai buna de vitamina B, dar si de fier. Sunt ideale impotriva durerilor abdominale si ajuta la o digestie optima. Pentru a inlocui untul, mixeaza o cana de prune uscare impreuna cu o cana de apa fierbinte si vei obtine un piure bun de mancat pe paine. Poti folosi acest piure si in prajituri, impreuna cu cereale si fulgi de ovaz.
 
Piure de dovleac. Este sezonul dovleacului, iar acum gasesti cei mai proaspeti si gustosi dovleci. Este recomandat datorita continutului de vitamina A si C, dar si pentru ca stimuleaza sistemul imunitar. Poti coace dovleacul la cuptor si face un piure din pulpa sa ori poti cumpara direct dovleac la conserva, dar fara zahar.
 
Piure de banane. Poate inlocui cu succes untul si zaharul deoarece este suficient de dulce si de aromat. Piureul de banane poate fi folosit si in compozitia pentru banane pentru ca face aluatul mai pufos, fraged si mai gustos.
 
Humus. Naut, suc de lamaie si putin usturoi impreuna cu tahiti si vei prepara cel mai gustos humus in casa. Este bun deoarece ii asigura corpului proteine, vitamina B 6 si fibre. Il poti consuma drept garnitura pentru o multime de preparate, pentru legume, dar si pentru oua si il poti manca intins pe paine pentru a evita consumul de unt.

Sursa foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Revolutia Menopauzei


Descopera alternativa naturala fara medicamente Poti duce din nou o viata normala Cercetatorii au descoperit ca ADN-ul personal determina modul in care corpul tau metabolizeaza estrogenul precum si cat de mult vei suferi la menopauza si cat de mult vei fi afectata de efectele sale de lunga durata Unul din cei mai recunoscuti doctori...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.17 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
    In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
    In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0