Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

7 secrete pentru o Digestie perfecta

de Sunt Fericita la 2022-04-05
7 secrete pentru o Digestie perfecta
Digestia perfecta poata fi atinsa daca urmam cateva sfaturi simple si foarte usor de pus in practica. Este important sa cititi aceste sfaturi, mai ales fiindca sanatatea trebuie sa ramana principala noastra preocupare de-a lungul vietii.


Exista cateva reguli generale pe care daca incercam sa le aplicam in viata noastra de zi cu zi ne vor ajuta sa functionam la capacitate maxima. Printre acestea se numara:
 
1. Alimentati-va sanatos!
 
Asa cum am amintit si in capitolele precedente, nu este important numai sa ne hranim, ci si sa ne hranim corespunzator si in cantitatea potrivita consumului energetic propriu. Nicio masa fara legume, nicio zi fara fructe, iar carnea de peste, pui, vita, curcan sa faca parte din mesele noastre de 3 ori pe saptamana! 
 
Este bine sa limitam consumul dulciurilor, bauturilor indulcite, fast-foodului si al altor tipuri de mancaruri nesanatoase la o masa pe saptamana. Aveti grija de sistemul vostru digestiv si el va avea grija de voi!
 
2. Beti o cantitate suficienta de apa!
 
Apa este miraculoasa cand vine vorba de sanatatea corpului nostru. Sa nu uitam ca noi suntem alcatuiti in proportie de 55%-70% din apa, iar cu cat vom avea mai multa apa in organism, cu atat vom avea mai putin tesut adipos, relatia dintre cele doua fiind invers proportionala. 
 
Cantitatea potrivita pentru fiecare individ este greu de stabilit, insa in medie trebuie sa consumam cel putin 2 l de apa pe zi, putand creste consumul in diferite situatii particulare cum ar fi cresterea temperaturii exterioare, efort intens, diaree etc.
 
3. Construiti-va un program de mese!
 
Este foarte important sa-i impunem organismului nostru un anumit program de urmat. Preferabil ar fi sa mancam in fiecare zi la aceeasi ora, 5 mese pe zi, dintre care 3 principale si 2 gustari. Nu trebuie sa mancam intre aceste mese, nu consumam fructe dupa ora 16.00 si nu cinam niciodata dupa ora 20.30.
 
4. Nu uitati de micul dejun!
 
Majoritatea dintre noi sare, din nefericire, peste cea mai importanta masa a zilei! Este bine de stiut ca daca la inceput ne va fi greu sa ne trezim si sa resimtim nevoia de a manca, cu timpul, corpul nostru isi va invata programul si vom sesiza ca dimineata ne va intampina senzatia de foame, iar organismul nostru ne va multumi. 
 
Specialistii spun ca, in principiu, caloriile provenite din masa de dimineata vor fi epuizate de corpul nostru pana la sfarsitul zilei, indiferent de ce am ales sa consumam, asa ca haideti sa profitam de acest lucru si sa facem din micul dejun cea mai copioasa masa a zilei. Si vom simti diferenta!
 
5. Faceti sport!
 
Sportul face minuni in ceea ce priveste corpul nostru, o parte importanta fiind si efectul acestuia asupra tubului digestiv. Activitatea fizica regulata stimuleaza miscarile naturale ale intestinului, imbunatatind functia organelor implicate in digestie.
 
6. Intreprindeti activitati de relaxare!
 
Stresul este un element negativ major ce interfereaza zi de zi cu buna functionare a organismului nostru. Din nefericire, traim intr-o lume in care stresul face parte din rutina zilnica.
 
Acesta afecteaza digestia fiindca in momentele in care organismul este supus stresului, cantitatea de sange ce ajunge la nivelul sistemului digestiv este mai scazuta ca in mod normal.
 
Tot ce ne ramane de facut este sa incercam sa limitam activitatile stresante pe cat posibil si sa-i contracaram efectele negative prin activitati ce ne confera o senzatie de bine. Astfel, putem merge sa citim o carte, sa mergem la teatru, sa ascultam muzica si, nu in ultimul rand, sa facem sport!
 
7. Mestecati suficient alimentele!
 
Aceasta activitate va usura pasajul alimentelor la nivelul tubului digestiv si va favoriza absorbtia unei cantitati mai mari de nutrimente. Totodata, incercati ca atunci cand mancati, aceasta sa fie singura activitate intreprinsa.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
7 Secrete japoneze pentru dezvoltare personala


Vrei sa schimbi in bine un aspect din viata ta Vrei sa te dezvolti in plan personal Vrei sa cresti ranadamentul echipei pe care o conduci Totul e posibil acum Foloseste disciplina japoneza Kaizen Principiile ei extrapolate in absolut toate domeniile vietii te ajuta sa te organizezi mai bine sa-ti planifici anumite activitati sa incluzi...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 2.5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
    O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este cruciala pentru mentinerea ...
    In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0