Din generatie in generatie s-a transmis, pana de curand, ideea ca bataia este rupta din rai si ca unde loveste mama, acolo creste. Oare asa sa fie? S-a tot discutat despre intelesul aceste zicale „Bataia este rupta din Rai“. Adevaratul inteles se pare ca ar fi Bataia este
rupta din Rai si nu Bataia este rupta din
Rai.
Altfel spus, bataia nu are ce cauta in Rai, este exclusa de acolo, rupta, indepartata. Si atunci daca bataia nu are loc in Rai, de ce sa o primim in caminul nostru? Nu este oare acesta un coltisor de Rai? Sau, cel putin, nu asta ne dorim pentru familia noastra? Cu atat mai mult cu cat s-a dovedit ca bataia nici macar nu este eficienta. Desi este folosita ca metoda de educatie, bataia nu are nici pe departe efectele asteptate.
Pe moment poate va elibereaza de furie, de nervi, de frustrare, si poate va face sa credeti ca este eficienta. De frica, poate, copilul nu va mai repeta boacana, insa pe termen lung bataia nu este eficienta. Si aceasta pentru ca nu ofera o alternativa, ci doar pedepseste un comportament gresit.
Ce intelege copilul din bataie
Mai mult, copiii inteleg ca atunci cand cineva are un comportament gre sit, trebuie sa il batem daca ne dorim sa-si indrepte comportamentul. Prin imitatie, vor invata sa faca si ei la randul lor acelasi lucru. Acest fapt nu face decat sa incurajeze un comportament agresiv si violent in cazul copililor. Violenta naste violenta!
Ceea ce este cu adevarat grav este ca destul de des corectiile corporale se transforma in abuz fizic asupra copilului.
De cele mai multe ori, copil intelege ca este batut pentru ca este un copil rau si nu pentru ca a avut un comportament rau. Asa se face ca, cu cat ne lovim mai mult copilul, cu atat ii dam de inteles mai mult ca el este un copil rau.
In timp, fiind din ce in ce mai convins ca este un copil rau, comportamentele lui nedorite se vor inmulti, ca si cand ar dori sa ne dea dreptate. Asadar est e un cerc vicios din care atat parintii cat si copiii au de pierdut.
Este bine sa stiti ca bataia distruge legatura dintre copil si parintele sau. Legatura dintre parinte si copil are la baza sentimente foarte frumoase si puternice, de dragoste. Dar dragostea poate rani, poate lovi? Putem avea o relatie de incredere cu cineva care ne loveste, ne face sa suferim?
Un copil agresat este un copil in permanenta stresat, traieste in frica si teroare, asteptand
mereu sa fie agresat. In colectivitate, acesti copii:
* fie sunt agresivi si razbunatori;
* fie sunt retrasi si tematori;
* se tem de contactul cu adultii;
* le este frica de parinti si nu par dornici sa mearga acasa ;
* sunt exagerat de panicati atunci cand gresesc sau strica ceva de teama a nu fi loviti ;
* nu sunt prea comunicativi;
* nu vorbesc despre nevoile si dorintele lor, nici nu considera ca merita sa le dea atentie;
* nu se joaca cu ceilalti copii, aceasta fiind maniera in care isi comunica tristetea,
deprimarea.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Vindecarea cu Ki-Kou Secrete si tehnici de respiratie stravechi chinezesti
Tehnicile de respiratie secrete iti dezvaluie cea mai puternica forma de vindecare vazuta vreodata Acestea te pot ajuta sa elimini durerea sa previi atacurile de cord si sa tratezi astmul Toate acestea sunt mentionate intr-un manuscris antic care nu a fost niciodata vazut de catre lumea occidentala Vindecarea cu Ki-Kou Secrete si tehnici de...
Oferta Speciala
valabila 48h
de
SuntFericita.roRedactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 5
din 5
- 1 vot.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!
Newsletter GRATUIT SuntFericita
Aboneaza-te acum GRATUIT si primesti imediat Raportul Special "
Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"