Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Bataia este rupta din Rai?

Bataia este rupta din Rai?
Din generatie in generatie s-a transmis, pana de curand, ideea ca bataia este rupta din rai si ca unde loveste mama, acolo creste. Oare asa sa fie? S-a tot discutat despre intelesul aceste zicale „Bataia este rupta din Rai“. Adevaratul inteles se pare ca ar fi Bataia este rupta din Rai si nu Bataia este rupta din Rai. Altfel spus, bataia nu are ce cauta in Rai, este exclusa de acolo, rupta, indepartata. Si atunci daca bataia nu are loc in Rai, de ce sa o primim in caminul nostru? Nu este oare acesta un coltisor de Rai? Sau, cel putin, nu asta ne dorim pentru familia noastra? Cu atat mai mult cu cat s-a dovedit ca bataia nici macar nu este eficienta. Desi este folosita ca metoda de educatie, bataia nu are nici pe departe efectele asteptate. Pe moment poate va elibereaza de furie, de nervi, de frustrare, si poate va face sa credeti ca este eficienta. De frica, poate, copilul nu va mai repeta boacana, insa pe termen lung bataia nu este eficienta. Si aceasta pentru ca nu ofera o alternativa, ci doar pedepseste un comportament gresit. Ce intelege copilul din bataie Mai mult, copiii inteleg ca atunci cand cineva are un comportament gre sit, trebuie sa il batem daca ne dorim sa-si indrepte comportamentul. Prin imitatie, vor invata sa faca si ei la randul lor acelasi lucru. Acest fapt nu face decat sa incurajeze un comportament agresiv si violent in cazul copililor. Violenta naste violenta! Ceea ce este cu adevarat grav este ca destul de des corectiile corporale se transforma in abuz fizic asupra copilului. De cele mai multe ori, copil intelege ca este batut pentru ca este un copil rau si nu pentru ca a avut un comportament rau. Asa se face ca, cu cat ne lovim mai mult copilul, cu atat ii dam de inteles mai mult ca el este un copil rau. In timp, fiind din ce in ce mai convins ca este un copil rau, comportamentele lui nedorite se vor inmulti, ca si cand ar dori sa ne dea dreptate. Asadar est e un cerc vicios din care atat parintii cat si copiii au de pierdut. Este bine sa stiti ca bataia distruge legatura dintre copil si parintele sau. Legatura dintre parinte si copil are la baza sentimente foarte frumoase si puternice, de dragoste.  Dar dragostea poate rani, poate lovi? Putem avea o relatie de incredere cu cineva care ne loveste, ne face sa suferim? Un copil agresat este un copil in permanenta stresat, traieste in frica si teroare, asteptand mereu sa fie agresat. In colectivitate, acesti copii: * fie sunt agresivi si razbunatori; * fie sunt retrasi si tematori; * se tem de contactul cu adultii; * le este frica de parinti si nu par dornici sa mearga acasa ; * sunt exagerat de panicati atunci cand gresesc sau strica ceva de teama a nu fi loviti ; * nu sunt prea comunicativi; * nu vorbesc despre nevoile si dorintele lor, nici nu considera ca merita sa  le dea atentie; * nu se joaca cu ceilalti copii, aceasta fiind maniera in care isi comunica tristetea, deprimarea.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0