Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce se intampla cu alocatia de stat pentru copii

de Ana-Maria Tudor la 2014-06-25
Ce se intampla cu alocatia de stat pentru copii
Alocatia de stat pentru copii nu va creste in urmatorul an scolar, asa cum anuntase in luna mai ministrul pentru Dialog Social, Aurelia Cristea.


Alocatia elevilor va ramane si in anul scolar 2014-2015 la valoarea de 42 de lei. In schimb, copiii care provin din familii cu venituri reduse vor beneficia in noul an scolar de un ajutor suplimentar alocatiei de stat.

"In ceea ce priveste alocatiile pentru copii, vrem ca din anul 2015 sa venim cu un ajutor suplimentar pentru copiii care au nevoie, pentru copiii care vin din familii cu venituri reduse si lucram la acest obiectiv, in asa fel incat, din ianuarie 2015, copiii sa beneficieze de o suplimentare a alocatiei", a declarat Rovana Plumb.

In aceeasi perioada a anului trecut, o propunere legislativa prevedea majorarea alocatiei de stat pentru copii de la 42 la 200 de lei, insa a fost respinsa de Senat.

Alocatia de stat pentru copii nu a mai fost majorata din anul 2008, desi preturile manualelor si rechizitelor necesare pentru elevi au crescut in fiecare an.

In conditiile in care sistemul de invatamant romanesc este gratuit, multi elevi sunt obligati totusi sa isi plateasca manualele, deoarece scolile nu au fonduri suficiente, iar clasele care nu vor proceda astfel vor urma orele de curs dupa carti vechi, cu un continut depasit.

Nici uniformele scolare nu sunt gratuite, desi sunt obligatorii in multe unitati de invatamant, iar pretul acestora variaza intre 100-200 de lei.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Mind Aerobics


Descoperiti aceasta inovatie demna de Premiul Nobel care va poate imbunatati functiile cerebrale prin sunete A fost dovedit stiintific faptul ca aceasta tehnologie audio revolutionara dezvolta abilitatile mentale  inlatura stresul imbunatateste capacitatea de concentrare si creativitatea imbunatateste memoria aduce o stare...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0