Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce sunt codurile de bare si de ce sunt folosite?

de Sunt Fericita la 2019-11-04
Ce sunt codurile de bare si de ce sunt folosite?
Codurile de bare reprezinta un sistem prin care datele sunt codificate, pentru a permite citirea lor optica. Cu ajutorul acestora, poti identifica rapid un produs si principalele sale caracteristici precum originea, tipul, pretul si greutatea sa. Citirea datelor aferente se face cu ajutorul unui scanner de cod de bare pentru casa de marcat.


Citeste in continuare pentru a afla mai multe informatii despre codurile de bare si modalitatile in care sunt folosite la nivel global.


Codurile de bare - Scurt istoric

Stiai ca cea mai rudimentara forma a codurilor de bare a fost utilizata prima oara in 1948? Aceasta a fost creata de un absolvent din Philadelphia, Bernard Silver, in colaborare cu profesorul sau, Norman Joseph Woodland. Scopul lor era acela de a a asigura un mijloc de identificare a produselor comercializate in diverse magazine. 


Codurile de bare pe care le stim si folosim astazi nu aratau la fel in forma lor rudimentara din 1948. Initial, cei doi au folosit un tip special de cerneala, care devenea stralucitor sub actiunea radiatiilor ultraviolete. Sistemul de baza functiona, insa cei doi s-au confruntat cu problemele cauzate de instabilitatea cernelii folosite. In plus, cel mai mare deazvantaj al sistemului creat de acestia, in acel moment, era reprezentat de costul mare pe care tiparirea modelelor create il presupunea.


Ulterior, Bernard Silver si Norman Joseph Woodland au imbunatatit formula de baza a codurilor de bare create initial. Au facut acest lucru prin crearea unei serii de spirale in care acestea sa fie afisate. Forma respectiva este foarte asemanatoare cu cea a codurilor folosite astazi pentru identificarea produselor, la nivel global. 


Folosirea codurilor de bare in comert a inceput abia in anul 1966, atunci cand a fost creat si un sistem de citire a acestora, cu scopul de a asigura inventarierea usoara si rapida a produselor din magazine.


De ce sunt avantajoase codurile de bare pentru comercianti?

Principalul avantaj al codurilor de bare, in forma in care sunt folosite astazi, este reprezentat de inscriptionarea unica a produselor pe care acestea o permit. 


Iata si alte avantaje importante ale acestui sistem de codificare, pentru comercianti si clienti:


  • Codurile de bare permit controlul riguros al stocurilor de marfa din magazine;
  • Cu ajutorul lor, comerciantii pot introduce sau scoate rapid, din gestiunea lor, produsele, prin verificarea numerelor de serie atribuite;
  • Cu ajutorul codurilor de bare, poate fi identificat si selectat automat pretul fiecarui produs in parte;
  • Automatismul sistemului pe baza de coduri de bare reduce semnificativ riscul aparitiei erorilor generate de operarea umana;
  • Prin intermediul acestui sistem de identificare si control a produselor, a fost simplificat considerabil procesul de distributie fizica a marfii;
  • Casele de marcat fiscale, prevazute cu scannere Datecs pentru coduri de bare permit eliberarea bonurilor fiscale instant. Acestea contin informatii complete cu privire la produsele comercializate in magazinele din intreaga lume.
  • Introducerea sistemului de scanare Datecs a produselor pe baza de coduri de bare reduce timpul aferent servirii clientilor, eficientizand astfel procesul de vanzare-cumparare. 

Alte informatii utile despre codurile de bare

Codurile de bare pot fi scanate si cu ajutorul sistemelor electronice in prezent. Acestea opereaza pe baza de laser sau camera si sunt avantajoase intrucat permit codificarea numerelor de identificare a produselor. Ne referim aici atat la numerele de serie a acestora, cat si la cele care ajuta la identificarea loturilor de marfa.


Cei mai importanti producatori si retaileri din intreaga lume au ales sa automatizeze sistemul de urmarire a produselor comercializate cu ajutorul sistemelor de scanare Datecs a codurilor de bare, in ultimii ani. Acestea sunt performante, usor de utilizat si permit controlul riguros al stocurilor de marfa, indiferent de specificul acesteia. 


Acum poti miza si tu pe eficienta sistemelor de scanare Datecs, pentru a eficientiza modul de desfasurare a activitatii de vanzare-cumparare din magazinul tau.

 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
    O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este importanta pentru mentinerea ...
    In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0