Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum impachetam eficient pentru vacanta - 11 sfaturi super utile

de Sunt Fericita la 2019-07-02
Cum impachetam eficient pentru vacanta - 11 sfaturi super utile
Bagajele si impachetatul pentru vacanta pot fi o corvoada, mai ales cand nu stim cum sa impacam impachetatul eficient cu dorinta de a lua cat mai multe lucruri cu noi. Desi uneori avem tendinta sa credem ca ne trebuie foarte multe lucruri in vacanta, in realitate ne putem organiza si putem impacheta foarte eficient daca respectam cateva principii simple. Iata ce trebuie sa faci pentru a reusi sa impachetezi eficient si cat mai util pentru o vacanta reusita.


1. Fa-ti o lista cu lucrurile necesare
 
Primul lucru de care ai nevoie atunci cand te apuci de impachetat este o lista a lucrurilor ...de care ai nevoie. Pune in aceasta lista tot ce crezi ca ti-ar trebui, apoi las-o la "dospit" pentru cateva ore sau chiar o zi. Revino asupra ei a doua zi si incepe sa tai de pe lista lucrurile ce ti se par inutile sau incearca sa comasezi ori sa vezi cum ai putea combina diversele articole pentru a reduce cat mai mult din ce nu este absolut necesar. Mai las-o inca o zi si apoi incearca din nou acelasi lucru. La final ar trebui sa ai pe aceasta doar ceea ce trebuie neaparat sa fie in bagaje.
 
2. Redu la minimum incaltamintea pentru vacanta
 
Cel mai mult spatiu in bagaje ocupa, de obicei, incaltamintea. Asa ca incearca sa reduci la minimum aceste articole. Alege o pereche de incaltari comode pentru deplasarile de peste zi, plus o a doua pereche pentru cazurile de urgenta, sau ocazii speciale. Daca mai pui si o pereche de papuci/slapi/sandale usoare putem spune ca suntem pregatiti pentru minimum 10 zile de vacanta.
 
3. Alege doar cosmeticele absolut necesare
 
Stim ca o fata nu poate pleca de acasa fara geanta ei de cosmetice. Dar chiar crezi ca ai nevoie de 3 tipuri de crema de zi, 4 feluri de farduri, 10 rujuri si 2 sticle de sampon? Incearca sa te rezumi la cate un articol din fiecare si alege alege cosmetice care stii ca iti vor fi necesare si pe care ai cele mai mari sanse sa le folosesti. Daca nu planuiesti sa mergi la petreceri de seara, renunta la tot ceea ce inseamna machiaj de noapte, spre exemplu.
 
4. Ruleaza hainele, nu le impacheta
 
Hainele rulate pentru a fi puse in bagaje ocupa mai putin spatiu. In plus eliminam riscul de a ajunge la destinatie cu hainele sifonate. La tricouri, spre exemplu, ruleaza mai intai partile laterale, eliminand cutele, apoi incepe de sus in jos. Poti vedea aici (https://www.wikihow.com/Roll-Clothes) un video foarte explicit despre cum poti rula hainele pentru a un bagaj mai comod.
 
5. Pune toate obiectele de valoare in bagajul de mana
 
Portofelul, telefonul, aparatul foto, un incarcator si o baterie externa plus alte lucruri de valoare ar trebui sa stea in geanta, sau in bagajul de mana. Astfel economisesti spatiu in bagajul principal si esti ferit de cazul in care se intampla ceva neprevazut pe drum.
 
6. Verifica prognoza meteo si alege hainele in consecinta
 
Poate parea banal, dar multa luma uita sa verifice prognoza meteo si inca mai pune in bagaje diverse haine folosind metoda "sa fie, poate ploua". Desi este bine sa avem ceva si in caz de ploaie, totusi ar fi mai eficient sa ne uitam pe prognoza si, daca sunt sanse sunt 30% de ploaie in perioada noastra de concediu sa renuntam la hanorac, geaca sau umbrela.
 
7. Renunta la prosoape
 
Verifica daca ti se ofera prosoape la cazare. Daca da, renunta sa le ai pui in bagaje. Vei economisi foarte mult spatiu si vei putea lua, in schimb, obiecte sau articole vestimentare cu adevarat utile.
 
8. Alege haine versatile
 
O geaca a carei gluga poate fi detasata sau o pereche de pantaloni ce se pot desface si transforma in pantaloni scurti sunt cu adevarat utile intr-o vacanta. Daca ai astfel de haine pune-le in bagaje si astfel vei putea impusca doi iepuri deodata.
 
9. Fara snacksuri sau chestii de "rontait"
 
Cunoastem multi oameni care nu pot pleca in vacanta fara sa puna in bagaje si cateva pungi de covrigei, doua ciocolatele, chipsuri sau 2 sticle de suc. Renunta la ele, vei gasi si la destinatie ceva pe gustul tau. In plus, astfel ai ocazia sa incerci si variantele locale de snacksuri.
 
10. Nu uita sa lasi spatiu pentru cumparaturi
 
De cele mai multe cumparam in timpul vacantei diverse suveniruri pe care constatam ca nu mai avem unde sa le punem la intoarcere. Bugeteaza inca de la inceput un 10% din spatiu (sau mai mult, daca stii ca iti place sa faci achizitii) pentru eventualele cumparaturi de vacanta. Pune o plasa sau o geanta separata pentru aceste cumparaturi si incearca sa le pastrezi loc in bagaje. Sau separat de ele.
 
11. Verifica lucrurile strict necesare inaine de a pleca
 
Actele, banii, telefonul, cardul bancar, un incarcator, cheile. Cam aceasta ar putea fi lista de lucruri strict necesare pe care nu trebuie sa le uiti acasa si pe care este nevoie sa le verifici inainte de plecare. Daca le ai, orice altceva ar ramane acasa din greseala nu reprezinta o (foarte mare) pierdere.
 
Vacanta placuta!

Sursa foto
: Pixabay.com
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.75 din 5 - 4 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
    In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
    In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0